реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хто ж буде служити в ізраїльській армії?

Я шокований новиною, що громадянин Ізраїлю Олександр Куницький став народним депутатом України від партії "Слуга народу".

Тому мені одразу стало цікаво, чи має громадянство Ізраїля преЗЕдент Володимир Зеленський. Він за національністю єврей і раніше дуже часто літав у цю теплу країну.

Стаття 4 Конституції України говорить: "В Україні існує єдине громадянство. Підстави набуття і припинення громадянства України визначаються законом".

Egor Tal у коментарі мене запевняє, що в Ізраїлі не роблять секрету хто громадянин, а хто ні. Досить офіційно звернутися в МВС із запитом. Але звернутися може лише ізраїльтянин, він повинен залишити свої дані.

Я маю громадянство лише України. Я був колись один раз в Ізраїлі після смерті батька, поїхав поставити свічку до Храму Гробу Господнього. Коли зможу знову поїхати, не знаю. Навряд чи іноземцям, навіть журналістам, будуть давати такі дані про Зеленського.

Мені було б цікаво такий запит подати та отримати відповідь.

Це була б сенсація незалежно від результату. Навіть сам факт відповіді був би цікавим українському суспільству.
Друзі, хто може порадити громадянина Ізраїля чи юрфірму в Ізраїлі, щоб з'ясувати чи є (чи було) громадянство Ізраїля у Зеленського?

Вадим ГЛАДЧУК



Теги:Куницький, Вадим Гладчук, єврейське лоббі, громадянство Ізраїлю


Читайте також



Коментарі (0)
avatar