реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Хто стоїть за Луценком?

Колишній глава МВС Юрій Луценко поступово перетворюється на кошмар для опозиції. Якщо раніше політик просто не брав участі в акціях "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу, то тепер все частіше критикує їхніх лідерів. Експерти передрікають, що Луценко готує місце для власної політсили, фінансувати яку буде Петро Порошенко, передає "Взгляд".

У неділю, 23 червня, в ефірі "5 каналу", що належить Петру Порошенку, Луценко дощенту розтрощив стратегію опозиції. На його думку, опозиційні мітинги не дають ніякої користі, а лише є кастингом кандидатів. "Перестаньте пропонувати чергового вождя, при всій повазі до ролі й особистості в майбутній президентській кампанії - запропонуйте нам план і команду", - звернувся він до лідерів опозиції.

Нагадаємо, що після звільнення політик уже заявляв, що створить свій громадський рух "Третя українська республіка". Луценко планував разом з інтелігенцією написати план дій щодо створення нової держави, з яким потім піти до опозиційних кандидатів у президенти, щоб хтось з них взявся його реалізувати.

Експерти вважають, що Луценко проявляє активність недаремно - такий кандидат вже знайшовся. Ним стане народний депутат Петро Порошенко, він же і профінансує політпроект Юрія Луценка.

"Не здивуюся, якщо найближчим часом Порошенко стане новим опозиційним кандидатом у президенти і його підтримає Луценко. Петро Олексійович бачить себе майбутнім президентом", - заявив заявив глава правління Інституту української політики Костянтин Бондаренко.

Він звернув увагу на те, що після звільнення Луценко часто бачать у компанії з Порошенком - останнього разу 22 червня у Вінниці на відкритті нового шоу лазерного фонтану "Рошен" за мотивами балету Петра Чайковського "Лебедине озеро".

"До того ж вони куми, що в українській політиці дорівнює підписанню політичного союзу", - додав він.

Ще 9 квітня 2013 року Юрій Луценко та дружина Петра Порошенка стали хрещеними батьками доньки депутата Юрія Стеця. Нещодавно Юрій Стець очолив партію "Солідарність", що належить Петрові Порошенку, і розраховує на його фінансову допомогу.

На думку експерта, підтримка з боку Луценка потрібна Порошенку, щоб легітимізувати себе в очах виборців як опозиційного кандидата, у якого є план.
Експрес



Теги:опозиція, Третя Республіка, порошенко, Луценко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
не знаю, как Порошенко, но то что во всем этом замешана АП 100 процентов! ведь не спроста его именно сейчас выпустили, даже без личного прошения, разгонит всю "объединенную" оппозицию по углам и все - задание выполнено!
avatar