реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Олександр Шевченко з Луганщини: "Дух змінився - ми переможемо!"

"Запах страху ми відчуваємо фізично під час бою з російськими найманцями - вони нас уже бояться", - розповідає по телефону заступник голови чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олександр Шевченко, що воює кулеметником 41 батальйону. Їх підрозділ зараз біля Попасної Луганської області.

Чернігівці часто спілкуються з бійцями батальйону "Донбас", а ті беруть постійно "язиків", то й знають настрої російських бойовиків - їх командування прямо говорить, що українці, тобто укри - по-їхньому, навчилися воювати. І якщо ще дати техніку - навіть російська армія не встоїть. Росіяни дійсно бояться, що українська армія піде воювати за Крим і навіть через кордон.

Олександр уже бачив кугуар, постачання яких розпочато в Національну гвардію. А сьогодні до них долітають звуки боїв у Первомайську. Один його друг біля знаку в'їзду в Донецьк, другий - на околицях Луганська.

"Змінилося і ставлення місцевого населення, - розповідає Олександр. - Перший день до нас придивлялися, а тепер стільки несуть їжі, що ми вже на м'ясо дивитися не можемо. Спочатку ми боялися брати від них їжу - то вони пробували при нас. А сьогодні нам пиріжків насмажили, курку приготували. Проблема тільки з водою, але вона й для місцевих є проблемою".

Турбує заступника голови чернігівської "Просвіти" інформаційна безпека: "Тут досі транслюють два російські канали "Россия-24" і "Планета- НТВ", а з українських каналів пристойно ловиться тільки ICTV. Місцеві слухають радіо - ефемки кожну годину передають київські новини".

"Дух у нас високий. Ми дійсно будемо готові і Крим звільнити, і порядок у владі навести" - завершив розмову кулеметник - просвітянин Олександр Шевченко. Чернігівецб, що звільняє Луганщину від рашистських окупантів.
Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:АТО, чернігівська Просвіта, Луганськ, Донецьк, російсько- українська війна, 41 батальйон, Попасна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar