реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: у Донецьку вбили голову "Просвіти"

Вночі в окупованому росіянами Донецьку загинув мученицькою смертю український поет і композитор Микола Присяжнюк, родом з Івано-Франківщини.

Про це в соцмережі повідомила журналістка Олена Рєзнікова, передає Курс з посиланням на Громадське радіо.

"Вночі якась нечисть, увірвавшись в його будинок у пошуках наживи, скоротила його дні. Він загинув мученицькою смертю. І тривала війна на донецькій землі не залишає можливості попрощатися з ним… Спочивай з миром, Миколо Васильовичу!" – написала вона.

Інформацію про смерть Миколи Присяжнюка підтвердили по телефону Центру слов’янської культури для замовлення квитків. Коментувати будь-що відмовилися. Скрипаль Юліан Героім розповів "Громадському радіо", що на його очах розвивався Центр слов’янської культури, і Микола Присяжнюк був хорошим керівником.

"Він дуже багато зробив для Центру слов’янської культури в Донецьку. Він дуже любив свою роботу і добре її робив", – прокоментував Юліан Героім.

За його словами, центр продовжував працювати і після початку війни, хоча вже не в таких масштабах, як раніше.

"Я знаю, що концерти там проводилися, це точно я знаю. Звичайно ж, місцевими силами, але тим не менше. Дуже багато дитячих колективів там на базі існує. Життя там тривало. Звичайно ж, це був не той масштаб, на жаль", – додав скрипаль.



Теги:композитор Присяжнюк, російська коупація, Донецьк, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar