ХОЧ ЇДКИЙ, ТА СМАЧНО
 Рецептів страв з хроном існує безліч. Його вживають із м’ясом, рибою, салом, овочами, використовують для приготування підлив, супів, холодників тощо.
Рецептів страв з хроном існує безліч. Його вживають із м’ясом, рибою, салом, овочами, використовують для приготування підлив, супів, холодників тощо.  Приправи0,5 склянки дрібно натертого хрону, 100 г сметани, лимонний сік, сіль. 
 Усі інгредієнти старанно перемішати. Подавати до смаженого чи тушкованого м’яса. 
 0,5 склянки тертого хрону, 1 яблуко, 1—2 ст. л. оцту, 0,5 ч. л. цукру, 3—4 ст. л. кислого молока, сіль. 
 Яблуко обчистити і натерти, змішати з хроном, додати інші інгредієнти, добре вимішати і покласти в скляну вазочку, подавати до холодного м’яса. 
 1 невелика хрінина, 2 ст. л. окропу, 1 ч. л. меду, 1 ст. л. олії, 0,5 ч. л. лимонного соку, 1 яблуко. 
 Хрінину натерти, залити окропом, додати терте кисло-солодке яблуко, інші інгредієнти, добре вимішати. Подавати до овочевих, м’ясних та рибних страв. 
 1 ч. л. тертого хрону, 0,5 склянки сметани, 100 г тертого сиру, 1 зубок часнику. 
 Складові змішати, додати ароматичні трави (кріп, петрушка, майоран). 
 Буряки з хроном. 
 1 кг буряків, 150 г хрону, цукор, оцет, кмин, сіль. 
 Буряки зварити чи спекти в духовці, обчистити, натерти на дрібній тертці і з’єднати з тертим хроном. Заправити сіллю, цукром, оцтом, додати тертого кмину і вимішати. Зберігати в щільно закритому посуді. 
 Салат з морквою. Корінь хрону, 500 г моркви, 500 г яблук, 100 г сметани, сіль, цукор, зелень петрушки. 
 Яблука (необчищені), хрін та моркву натерти на дрібній тертці, усе змішати, посолити, трохи підцукрити, викласти гіркою в салатницю і полити сметаною. 
 Салат з червоноголовковою капустою. 2 ст. л. тертого хрону, 900 г капусти, 2 яблук, цибулина, оцет, сіль, цукор, олія, круто зварене яйце, зелень петрушки. 
 Капусту розрізати навпіл, натерти на грубій тертці і скропити оцтом, так само натерти необчищені яблука, додати дрібно посічену цибулю, усе вимішати, посолити і посипати цукром, додати хрону і залишити, накривши посудину, на 2 години. Викласти в салатницю, полити олією і прикрасити кружальцями яйця та листками петрушки. 
 Грінки з хроном. Батон, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. тертого хрону. 
 Черствий батон нарізати скибками завтовшки 1 см, змастити маслом, на деці підпекти в нагрітій духовці впродовж 15 хв. Гарячі грінки посипати тертим хроном. 
Хрінове масло. Натерти 200 г хрону на дрібній тертці, заправити лимонним соком та медом до смаку, змішати з 100 г м’якого вершкового масла.
Опубліковано в газеті "Біла хата". Передплата триває!
| Читайте також | 
| Коментарі (0) | 



