реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

ХОЧ ЇДКИЙ, ТА СМАЧНО

Рецептів страв з хроном існує безліч. Його вживають із м’ясом, рибою, салом, овочами, використовують для приготування підлив, супів, холодників тощо.

Приправи0,5 склянки дрібно натертого хрону, 100 г сметани, лимонний сік, сіль.
Усі інгредієнти старанно перемішати. Подавати до смаженого чи тушкованого м’яса.
0,5 склянки тертого хрону, 1 яблуко, 1—2 ст. л. оцту, 0,5 ч. л. цукру, 3—4 ст. л. кислого молока, сіль.
Яблуко обчистити і натерти, змішати з хроном, додати інші інгредієнти, добре вимішати і покласти в скляну вазочку, подавати до холодного м’яса.
1 невелика хрінина, 2 ст. л. окропу, 1 ч. л. меду, 1 ст. л. олії, 0,5 ч. л. лимонного соку, 1 яблуко.
Хрінину натерти, залити окропом, додати терте кисло-солодке яблуко, інші інгредієнти, добре вимішати. Подавати до овочевих, м’ясних та рибних страв.
1 ч. л. тертого хрону, 0,5 склянки сметани, 100 г тертого сиру, 1 зубок часнику.
Складові змішати, додати ароматичні трави (кріп, петрушка, майоран).

Буряки з хроном.
1 кг буряків, 150 г хрону, цукор, оцет, кмин, сіль.
Буряки зварити чи спекти в духовці, обчистити, натерти на дрібній тертці і з’єднати з тертим хроном. Заправити сіллю, цукром, оцтом, додати тертого кмину і вимішати. Зберігати в щільно закритому посуді.

Салат з морквою. Корінь хрону, 500 г моркви, 500 г яблук, 100 г сметани, сіль, цукор, зелень петрушки.
Яблука (необчищені), хрін та моркву натерти на дрібній тертці, усе змішати, посолити, трохи підцукрити, викласти гіркою в салатницю і полити сметаною.

Салат з червоноголовковою капустою. 2 ст. л. тертого хрону, 900 г капусти, 2 яблук, цибулина, оцет, сіль, цукор, олія, круто зварене яйце, зелень петрушки.
Капусту розрізати навпіл, натерти на грубій тертці і скропити оцтом, так само натерти необчищені яблука, додати дрібно посічену цибулю, усе вимішати, посолити і посипати цукром, додати хрону і залишити, накривши посудину, на 2 години. Викласти в салатницю, полити олією і прикрасити кружальцями яйця та листками петрушки.

Грінки з хроном. Батон, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. тертого хрону.
Черствий батон нарізати скибками завтовшки 1 см, змастити маслом, на деці підпекти в нагрітій духовці впродовж 15 хв. Гарячі грінки посипати тертим хроном.

Хрінове масло. Натерти 200 г хрону на дрібній тертці, заправити лимонним соком та медом до смаку, змішати з 100 г м’якого вершкового масла.

Опубліковано в газеті "Біла хата". Передплата триває!




Теги:хрін, піст, рецепти, Біла хата


Читайте також



Коментарі (0)
avatar