реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Каплиця Феодосія в пам'ять про героїв

Літнього сонячного дня бахмачан в центрі міста зібрала визначна подія – освячення фундаменту під каплицю святого Феодосія Чернігівського, яка буде збудована в пам'ять про Героїв Небесної Сотні та усіх загиблих за волю та незалежність України.

З цією метою на Бахмаччину прибув архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря). Почесну місію закласти камінь виконали представники влади району – голова районної державної адміністрації Тетяна Неділько, заступник голови районної ради Анатолій Бондар, міський голова Павло Шимко, а також священники Володимир Павлина та Роман Кривко.

На завершення богослужіння Євстратій Зоря звернувся до усіх присутніх зі словами проповіді, закликав до єдності, згуртованості, взаємодопомоги. Посадовці привітали всіх присутніх з цією визначною подією та побажали миру, злагоди і Божого благословіння на добрі справи, запевнили, що спільними зусиллями влади і громади найближчим часом буде збудована каплиця.

Архієпископ також відвідав новозбудовану церкву у селі Григорівка, де нещодавно громада села прийняла рішення про перехід з юрисдикції УПЦ (МП) до УПЦ КП. Перед входом до храму архієпископа зустріли парафіяни, які привітали владику та піднесли запашний коровай. Архієпископ Євстратій провів перше урочисте богослужіння, представив настоятеля ієрея Володимира Павлину і подякував громаді за її вибір. Особливі слова вдячності пролунали на адресу керівника місцевого сільськогосподарського товариства Андрія Іваненка, зусиллями якого будувалась церква. Тож нехай молитва та слово Боже завжди звучить у цьому храмі тільки рідною українською мовою.

На завершення візиту архієпископа Євстратія і на добру згадку про про цей значимий день була зроблена спільна світлина.

Світлана КНИГА



Теги:Євстратій, Чернігівська єпархія, Григорівка, перехід в Київський патріархат, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar