реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Янукович виконав роботу помаранчевих

Президент Віктор Янукович взяв участь у відкритті оновленого будинку-музею Тараса Шевченка в Каневі. Про це повідомила прес-служба глави держави.
У своїй промові з нагоди відкриття музею він заявив: "Ми зібралися у найсвятішому місці України - біля могили нашого пророка, визнаного усім світом геніального поета і художника, провісника українського національного відродження".

"Сім довгих років музей був вилучений із культурного і духовного життя України і включно до березня цього року - ми з вами бачили це у Шевченкові дні. Дивитися на це не можна було далі", - наголосив Янукович.

"Тоді я і прийняв - саме тут, на цьому місці - рішення про невідкладне завершення робіт і відкриття музею саме до Дня Незалежності", - сказав він.

Крім того, у своїй промові Янукович назвав Шевченка "улюбленцем відомих мистецьких салонів і другом найдостойніших інтелектуалів та митців тогочасної Росії".

"І навіть довгі роки заслання не применшили його органічної шляхетності та вишуканості. В останні роки життя він став найвизначнішою, як нині кажуть, культовою постаттю в Російській імперії. За спогадами сучасників, людиною номер один", - сказав президент.

Також Янукович разом із присутніми оглянув оновлений музей, йдеться у повідомленні.

"Перед урочистим відкриттям музею президент покладав квіти до могили Кобзаря на Чернечій горі", - зазначили у прес-службі.
Українська правда




Теги:Янукович, Тарас Шевченко, Канів, музей ШЕВЧЕНКА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar