реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович: українська мова буде єдиною державною!

Сьогодні в Каневі Президент України Віктор Янукович вручив Національні Шевченківські премії. Наразі не відомо чи приїхали отримати нагороду з рук Януковича автор трилогії про УПА Михайло Андрусяк та донька Ліни Костенко, професор римського університету ла Сап"єнца Оксана Пахльовська. Цілком може виявитися, що з числа нагороджених літераторів приїхав тільки наш земляк, поет Дмитро Іванов..

Янукович назвав Шевченка "духовним небом України та унікальним планетарним мистецьким явищем, аналогів якого немає у світовій літературі". "Тарас Шевченко підніс українську літературну мову до рівня найрозвиненіших мов світу, і своєю творчістю, що зросла з народного кореня, демократизував європейську і світову літературу", - сказав Янукович.

Президент високо оцінив художній талант Шевченка. "Найталановитіший, найблагорозумніший серед людей, абсолютно геніальний поет - так сказав про Шевченка Іван Бунін", - наголосив Янукович

Віктор Янукович на Чернечій горі заявив: "В Україні розвиватиметься українська мова, як єдина державна мова". Дай то, Боже! Донбас, звикай до української!




Теги:українська мова, Янукович, державна мова, Канів, Шевченко, Іван БУНІН


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А хто сумнівався щодо української політики Януковича? Та свій же хлопець!!!
avatar
2
Мо-ло-дець!!! Ура Януковичу!!! Ми житимемо в Україні а не в російському алкогольному відстійнику!!!
avatar
3
Якщо вже й Діма Іванов став лавреатом зі своїми скромними віршами і єдиною книжкою, то... Бідний, бідний Шевченко...
avatar