Якщо ви постуєте
Смачного! Заходьте ще на наш сайт!
Вареники з грибами і капустою
3 склянки борошна,
1 склянка води,
3 ст. ложки рослинної олії для тіста і 3 ст. ложки - для начинки
300 г капусти
150 г грибів
1 головка цибулі
сіль - за смаком
Очищені і промиті гриби (можна брати печериці або гливи) відварити і нарізати дрібними кубиками. Капусту порізати, обсмажити на олії. Потім перемішати з підсмаженою дрібно порізаною цибулею, сіллю та грибами.
Замісити тісто, тоненько його розкачати, склянкою вирізати кружальця. У центр кожного кружальця покласти начинку, і защипнути краї. Відварити вареники в підсоленій воді. Перед поданням Трохи змастити олією.
Борщ пісний
Для борщу взяти 3—4 картоплини,
300 г білої капусти,
1 велику моркву,
1 головку ріпчастої цибулі,
1 буряк,
1 ст. ложка томату,
3 зубчики часнику,
1 лавровий лист,
10 горошин чорного перцю,
сіль,
3 ст. ложки олії.
Підготувати овочі: картоплю очистити і нарізати кубиками, капусту нашаткувати довгою соломкою (якщо борщ їстимуть діти, краще капусту нарізати невеликими квадратиками), натерти на крупній тертушці моркву і буряк, дрібно покришити цибулю.
У киплячу підсолену воду покласти картоплю. Через 5 хвилин — капусту, лавровий лист і перець.
В цей час обсмажити буряк з морквою і цибулею в олії і трохи протушкувати під кришкою, додати невелику кількість води.
Потім покласти їх в каструлю.
Наприкінці готування додати томат, 1 десертну ложку цукрового піску і дрібку лимонної кислоти або 1 десертну ложку оцту.
Також у такий борщ можна на початку притування покласти шматочок дрібно нарізаного гарбуза, що збагатить його вітамінами.
Дати страві настоятися декілька годин. У готовий борщ покласти дрібно нарізаний часник.
Смачного!
Читайте також |
Коментарі (0) |