реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Громадський бюджет діє

Стартувала програма «Громадський бюджет» (бюджет участі), мета якого залучити жителів міста до розподілу частини коштів міського бюджету на наступний бюджетний рік, а також вирішити важливі, на переконання мешканців міста, проблеми.

Загалом минулого року чернігівцями було подано 73 проекти, з яких 21 стосувався навчальних закладів. У проекті приймали участь такі освітні заклади, як: ЗНЗ №4, ЗНЗ №6, ЗНЗ №7, ЗНЗ №12, ЗНЗ №14, ЗНЗ №20, ЗНЗ №21, №28, ЗНЗ №35, ДНЗ №21, ДНЗ №36, ДНЗ №58, ДНЗ №75. Деякі освітні заклади одночасно подавали декілька проектів. Теми проектів були різноманітні.

Шляхом голосування чернігівці визначили 17 проектів-переможців. Серед
них 7 проектів навчальних закладів Чернігова. ЗНЗ №7, назва проекту: «Зовнішня безпека загальноосвітньої школи I-IIIступенів №7». Мета проекту - встановлення відеокамер спостереження по периметру шкільного подвір’я та зовнішнє освітлення подвір’я школи. Проект вже реалізовано. На зекономлені кошти було закуплено світлодіодні лампи та світильники для внутрішнього освітлення у навчальному закладі.

ЗНЗ №14, назва проекту: «Клас починається з дверей». Мета проекту - замінити старі дерев’яні двері на нові. Проект реалізовується, на даний час уже підписана угода по поточному ремонту. Заміною внутрішніх дверей займається «Чернігівський професійний ліцей деревообробної промисловості».

ЗНЗ №14, назва проекту: «Індивідуальна гігієна – вимога сучасності». Мета проекту - зробити капітальний ремонт туалетних кімнат. Замінити стару сантехніку та облаштування до відповідних санітарних норм. Всі ремонтні роботи буде виконувати «Чернігівський професійний будівельний ліцей»

ЗНЗ №28, назва проекту: «Лиш праця світ таким, як є створила. Лиш в праці варто і для праці жити» Мета проекту - здійснити ремонт майстерні з обробки тканини і текстильних матеріалів, а саме заміна віконних рам, придбання сучасних меблів, орг. техніки та швейних машин. На даний час швейні машинки вже куплені та доставлені в навчальний заклад. Проектно-кошторисна документація на встановлення вікон вже готова та у найближчий час буде підписана угода з підрядною організацією на виконання робіт.

ЗНЗ №21, назва проекту: «Відновлення та реорганізація військового – спортивного комплексу у школі: тир, смуга перешкод, спортивний майданчик». Мета проекту - забезпечення гармонійного розвитку якостей військово-прикладного характеру та фізичної культури учнів.

ДНЗ №58, назва проекту: «Розквітай садок дитячий». Мета проекту - замінити дерев’яні віконні рами, ремонт покрівлі даху, ремонт басейну, заміна обладнання на харчоблоці, придбання мультимедійної системи для актової зали, ремонт каналізаційної системи, системи опалення, водопостачання у підвальному приміщені, придбання промислових прасок та пральної машини. Частково цей проект вже реалізовуватись – закуплено обладнання пральна машина, парогенератор з праскою та придбано
обладнання для харчоблока. Капітальний ремонт приміщення планується зробити до кінця поточного року.

ДНЗ №36, назва проекту: «Створюємо групу майбутнього «Усе найкраще дітям». Мета проекту - утеплення, штукатурка, фарбування стін і стелі, заміна покриття підлоги, заміна сантехніки, заміна ламп освітлення, придбання дверей, меблів для спальні, ігрової кімнати та роздягальні. Дефектні акти на ремонтні роботи вже готові.

На реалізацію проектів, які цього року переможуть, у бюджеті Чернігова на 2017 рік планується передбачити до 1% від його загального обсягу. Про це повідомила прес- служба міської ради. Орієнтовно це близько 5 млн грн.



Теги:громадянське суспільство, громадський бюджет, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar