реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

НРУ об'єднується з УНП?

У Києві на з’їзді Народного руху України повинно відбутися злиття двох партій – НРУ та УНП. Про це стало відомо під час 36 позачергової конференції ЛКО НРУ. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Рухівці розглянули питання «Про консолідацію націонал-демократичних сил України та відновлення єдності Народного руху України».

На партійну конференцію НРУ прийшли: член Центрального Проводу УНП та голова львівської обласної організації УНП Михайло Баляс, член Головного Проводу КУН та голова Секретаріату Львівської обласної організації КУН Ігор Данилиха, член Проводу Львівської міської організації КУН Андрій Микуш, член Проводу Львівської крайової організації УРП Григорій Ангел.

Як повідомив Гал-інфо голова обласної організації НРУ Андрій Корнат, запрошували до участі також і представників партій «Україна Соборна» та «Наша Україна», однак на конференції їх не було.

У своєму виступі перед учасниками конференції Андрій Корнат заявив, що в Україні потрібно сформувати єдину платформу націонал-патріотичних сил.

Він також запевнив, що це об’єднання не буде ситуативним, адже після злиття одна політична партія, а саме УНП зникне з політичного простору.

«Сьогодні той час, щоб розпочати об’єднання зусиль та формування єдиного проводу, єдиної ідеї та єдиного кандидата у президенти», - сказав Корнат.

За його словами, лідери чотирьох опозиційних партій намагаються монополізувати статус опозиціонера, але водночас вони не можуть претендувати на електоральне поле нацдемів.

«Ми маємо що сказати людям і маємо конкретні пропозиції, з якими готові йти до них. Натомість остання акція опозиції у Львові довела, що у це середовище неможливо потрапити іншим опозиційним партіям, адже представників НРУ не хотіли бачити на віче «Вставай, Україно!», не хотіли й давати слово нашому голові партії Василю Куйбіді», - сказав він.

Корнат також додав, що «Свобода», УДАР, «Батьківщина», «Фронт змін» з'їдають один одного внутрішніми чварами і досі не змогли визначитись, хто буде єдиним кандидатом у президенти.

«Результатом такого поборювання є такі прикрі випадки, коли у партійних осередках «Свободи» з’являється критика, і люди покидають партію. Сьогодні ввесь радикаліз та рішучість опозиції закінчується ліберальними гаслами. Тягнибок лукавить, коли каже, що немає різниці хто буде кандидатом від об’єднаної опозиції на посаду президента, адже у другому турі за цю людину проголосують. Однак, як свідчать українські реалії, Схід, Південь та Центр не готові підтримати Тягнибока», - сказав рухівець.

Він також наголосив, що «кити опозиції» намагаються зіштовхнути інші партії на узбіччя, але їм це не вдасться.

Представник УНП Михайло Баляс засвідчив готовність партії розпочати перший етап об’єднання у єдиний Народний рух, як це було колись.

«Наше об’єднання повинно бути не проти когось, а за щось, тобто за Україну та національну ідею. Окрім того, ми не повинні закритися після об’єднання і інші охочі могли приєднуватись до нашої партії. Разом із тим, щоб кожен учасник об’єднаного Руху відчував себе рівноправним», - сказав він.

Натомість представник УРП Григорій Ангел заявив, що УРП буде на з’їзді 19 травня, але дав зрозуміти, що до цього об’єднання ціною зникнення своєї партії вони не приєднаються. Він побажав успіхів НРУ та УНП в об’єднанні.

Представник КУНу Ігор Данилиха закликав робити об’єднання ретельно, адже можуть залишитись уламки і додав: «Ми будемо раді після об’єднання співпрацювати з новим НРУ».

Те, що КУН не піде на такий крок як об’єднання, він пояснив відмінностями в програмах партій.

Після цього делегати конференції проголосували за заяву про намір націонал-патріотичних сил об’єднатися.

Як зазначив Андрій Корнат, об'єднання передбачає ліквідацію однієї із політичних сил. Оскільки об’єднання відбувається на базі НРУ, то УНП буде ліквідована.

Можна припустити, що новий НРУ очолить Василь Куйбіда. Також можна припустити, що саме він стане кандидатом у президенти від націонал-демократичного табору.

Галінфо



Теги:УНП, Рух, Василь Куйбіда, опозиція, націонал- демократи


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Галичани були ініціаторами й творцями не однієї патріотичної справи, але як тільки вона передавалася до Києва, відразу чи поступово все глохло. Це треба мати на увазі.
avatar