реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ганна Герман вступила на шлях боротьби зі смертністю у Ніжині

Вірус вже вклав у лікарню 15 вихованців Ніжинського інтернату для дітей з враженням центральної нервової системи, пише газета «Сегодня».
Як розповів газеті начальник прес-служби Чернігівського облуправління МВС Сергій Бриль, ніжинська прокуратура порушила кримінальну справу одразу по двох статтях КК (одна з них — «неналежне виконання обов'язків медичним працівником»).
Справа порушена за фактом смерті детей, відповідно, затриманих поки немає. Якщо знайдуться винні і їх вина буде доведена, то їм загрожує до трьох років в'язниці.
Вчора ж стали відомі перші причини трагедії. За словами ніжинських лікарів, у кількох дітей виявили пневмонію й ротавірус («кишковий грип»).
«Ці діти самі по собі не дуже здорові. У кількох знайшли ротавірус, в інших пневмонію. Наявність хвороби плюс сильний тепловий режим зіграли свою роль — мозок цих дітей реагує на будь-які зміни. Зараз їх стан поліпшується, уже їдять, можливо, до середи когось навіть випишемо», — розповіла нам завінфекційним відділенням Людмила Шумко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що причиною загибелі п’ятьох вихованців став вірус герпесу.
«Померлі діти були ослаблені, але відбулося це не через погане харчування. Можливо, свою роль дійсно зіграла спека, — розповів один з медиків, відряджених у Ніжин з Києва для вивчення ситуації. - Не будь її, наслідки, напевно, могли бути менш сумними».
Відзначимо, що у місцевих жителів щодо загибелі дітей своядумка.
«У ті дні, коли вони померли, у Ніжині був густий смог. Але ж у цих діток організми слабенькі, — вважає Раїса Зеленська. - Паніки в Ніжині немає, у масках ніхто не ходить». «Я живу в 150 метрах від інтернату, — говорить пенсіонерка Валентина Ремезовська. - Нас лікарі заспокоїли, що інфекція не передається, тому не панікую. У місті всі говорять, що діти померли через спеку. У ці дні у нас було плюс 38 градусів».
У свою чергу заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман, яка збиралася у відпустці попрацювати в одній з клінік, вчора попрацювала у Ніжинській міськлікарні, правда, зовсім не санітаркою: «Я годувала діток з ложечки і малювала з ними квіти».
«Ганна Герман дійсно в п'ятницю була в нашій лікарні, спілкувалася з дітьми», — розповіла п. Шумко. Чиновниця також побувала в нещасному інтернаті.
«Там страшенна спека, немає ні вентиляторів, ні кондиціонерів, ні холодної води для дітей. Їм у чайниках дають якусь переварену воду. У тому інтернатіздоровий може вмерти, а не тільки хворий», — каже Герман.
Вона повідомила, що шукала вентилятори в подарунок інтернату в Ніжині, але не знайшла: «Доведеться привезти з Києва».
«Багнет»





Коментарі (0)
avatar