реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Фотоальбом «Ічнянщина» буде презентовано в «Інтермеццо»

30 червня, о 16.00 (середа) у приміщенні культурно-мистецького центру «Інтермеццо» відбудеться презентація фотоальбому Богдани Шевченко «Ічнянщина» (з 4-х книг). Водночас Віталій Шевченко представить журналістам свої книги: «Спіраль» (автобіографічна повість) та «До волі!» (фотохроніка про події кінця 80-х років минулого століття і народження Руху).

Фотоальбом «Ічнянщина» містить близько 1500 кольорових фотографій (мальовнича природа, туристичні об’єкти, музейні експозиції та примітні місця), а також розповідає про історію Ічнянщини, подає інформацію про відомих земляків, статті та довідки про всі населені пункти району.
ШЕВЧЕНКО Богдана Віталіївна
Народилася 24 січня 1995 р. в родині журналістів та літераторів. Богдана Шевченко навчається в Гімназії №117 ім. Лесі Українки м. Києва; 2010 року закінчила 9 класів.
2007 року видала авторський фотоальбом «Подорож на війну» (Київ, «Гнозіс»).
2008 року була учасницею колективної виставки художнього фото у м. Кам’янці-Подільському.
У 2008–2009 рр. – художній редактор кількох книжок, що вийшли друком у київських видавництвах «Факт» і «Гнозіс». 2009 р. – співавтор фотоальбому «Тлінне й вічне».
Більшість художніх фото, опублікованих та публічно представлених, Богдана Шевченко виконала на Ічнянщині, де постійно буває у вільний від навчання час (зокрема, в Ічні, Парафіївці, Качанівці та ін.).
Богдана Шевченко посприяла також популяризації Ічнянського краю. Центр громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», який опікувався виданням «Ічнянщина» і стипендіатом якого є Богдана Шевченко, безплатно передав це видання про історію, пам’ятки та туристські об’єкти Ічнянщини місцевим радам, бібліотекам, школам району, вчителям і краєзнавцям, а також, з метою пропагування Ічнянщини, – багатьом народним депутатам України, урядовцям, громадським діячам, журналістам з центральних ЗМІ (всього приблизно 300 комплектів на суму понад 35 тис. грн.).
У найближчих планах Богдани Шевченко – підготовка авторської виставки художніх фото «Мальовнича Ічнянщина» з подальшою передачею виставкових робіт районному будинку культури або районній бібліотеці. Є наміри підготувати також окреме сувенірне видання про Качанівку.
ШЕВЧЕНКО Віталій Федорович
Народний депутат України в парламенті 2, 3 та 4 скликань;
у 2005–2009 рр. – голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
Першим оприлюднив таємні матеріали про Чорнобильську катастрофу, які передруковувалися в багатьох українських та зарубіжних виданнях.
З 1989 р. В.Шевченко активно займається громадською діяльністю як активіст Руху та правозахисних організацій Київщини. Один з ініціаторів зародження фермерства в Україні, сподвижник низки всеукраїнських громадських медіа-ініціатив. Член Правління Української Народної Партії.
У 1990-94 рр. – депутат та керівник демократичної опозиції в Київській обласній раді. Тричі обирався до Верховної Ради України (1994–2006 рр.) – від Фастівського округу Київщини та за списками Руху і Блоку В.Ющенка. У парламенті був координатором депутатської франкції Руху, секретарем Комітету з питань свободи слова та інформації, засновником і керівником депутатських об’єднань “Чорнобиль”, “Європейський вибір”, “Київщина”. Автор близько 20 ухвалених законів, переважно з питань інформаційної політики та діяльності ЗМІ. Найпримітніші законодавчі здобутки – закон про Суспільне телерадіомовлення в Україні, Концепція роздержавлення ЗМІ, проект Виборчого кодексу (перша спроба в Україні) тощо.
У Національній раді з телерадіомовлення – з 2002 р. (спершу заступник голови, а після повторного обрання в квітні 2005 р. – голова цього конституційного органу). Голова Оргкомітету Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв і голова однойменного фонду «Кришталеві джерела». Голова Центру громадських ініціатив “Інформаційне суспільство”.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»




Теги:Інтермеццо, фото, Ічнянський район, Шевченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar