реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Як вустами чернігівців стогнав і ревів Дніпро

22 травня культурно-мистецьким центром «Інтермеццо» (м. Чернігів, вул. Шевченка, 9) за підтримки Народної Партії було проведено флеш-моб акцію «Шевченко. Повернення.». Захід було присвячено 149-й річниці перепоховання Тараса Шевченка у Каневі на Чернечій горі, коли українська земля навіки прийняла у своє лоно тіло співця свободи, пророка національного відродження, поета і художника. Було виконано його заповітну волю - знайти вічний спочинок на «Вкраїні милій».
Тож чернігівці, які цього дня прогулювалися сонячним містом, мали можливість, прочитавши напам’ять кілька рядків із «Кобзаря», отримати у подарунок книгу «Заповіт Кобзаря: вірші та поеми» донецького видавництва «БАО». Мами з колясками і татусі з «кенгурушками», веселі дівчатка і серйозні хлопчаки, бізнесмени і правоохоронці, «новоспечені» бакалаври і безробітні – пригадували призабуте.
Найчастіше, хоч і з труднощами, вустами чернігівців стогнав і ревів Дніпро, гули над вишнями хрущі та випасались за селом ягнята. Нерідко, пам'ять зраджувала, тож можна було почути: «Не пригадується нічого…». Відверто порадували працівники чернігівської міліції, для яких процитувати напам’ять твори поета не складало труднощів.
У час, коли вже сонце сідало, додали оптимізму молода пара зі столиці. Уривок із «Катерини» звучав невимушено у виконанні киянки.

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»




Теги:Інтермеццо, Дніпро, Поезія, Шевченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar