реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Заповіт нащадкам

< У неділю, день 150-річчя перепоховання на Чернечій горі у Каневі Тараса Шевченка, у Чернігові біля пам’ятника Кобзарю на Валу зібралася небайдужа громадськість міста. Звучало невмируще слово, звучала пісня. За ініціативи культурно-мистецького центру «Інтермеццо» та підтримки благодійного фону народного депутата Олега Ляшка відбулася традиційна вже акція «Заповіт нащадкам». Кожен, хто ділився своїм розумінням пророчого слова Кобзаря, отримував на згадку томик «Заповіту» (Вид. «БАО» Донецьк, 2009 р.).

Символічно, що до Чернігова Олег Ляшко прибув з Астани – столиці Казахстану, де передав українській громаді декілька тисяч книг, в тому числі й твори Тараса Шевченка. Ім’я нашого пророка вкотре поєднало Україну і Казахстан.

Після вшанування пам’яті Кобзаря у КМЦ «Інтермеццо» відбулась презентація книги «Україна в Wikileaks: політика без грифу» (Вид. «Фенікс», Київ, 2001 р.). До неї увійшли таємні доповіді американських дипломатів про українських політиків. Упорядкував видання фонду «Українська ідентичність», з передмовою Олега Ляшка.
- « Книга показує цинічність українських політиків, коли визначальні справи для нашої держави вони обговорюють або в кабінетах Кремля, або на кухні в американському посольстві. Книга розкриває подвійні стандарти політиків».
І звичайно ж від присутніх надійшло запитання, що ж змусило віце-спікера Верховної ради, такого «стриманого і вихованого» Адама Мартинюка, хапатися руками за горло народного депутата.
«Оскільки законопроект щодо матеріальної відповідальності роботодавця перед працівником за порушення строків виплати заробітної плати, – як, на жаль і більшість документів, які проходять через сесійну залу, розглядався за скороченою процедурою - за регламентом ВР я, як позафракційний депутат, не мав права на виступ під час його обговорення. Маючи на руках інформацію про критичну ситуацію із виплатою зарплатні на Прилуцькому маслозаводі, я наполягав на виступі. Адам Мартинюк категорично відмовив. Тоді я заявив, що йому не зрозуміти проблем цих людей, бо він щомісяця отримує чималеньку депутатську зарплату, користуватися усілякими пільгами жити на державній дачі... Та коли я прийду до влади, я заберу цю зарплату, і безмежні пільги, і дачу".
Після цих слів перший віце-спікер накинувся на Ляшка, вхопив його за шию, «Для мене дуже важко було стриматися, але я розумів, якщо я відповім, то через декілька днів мене допитуватиме прокуратура, а далі Лук’янівка».

Після презентації, вже на виході увагу Олега Ляшка привернув бульдог Хортон. Як виявилося, депутат сам небайдужий до чотирилапих друзів, а найлютішим ворогом цих граціозних істот є маленький паразит – кліщ. Тож і не дивно, що сучасних олігархів він порівняв із кліщами, що впиваються у тіло:
«Кліща потрібно вчасно «викрутити», якщо зволікати, то тоді може допомогти лише переливання крові».

Далі шлях гостя КМЦ «Інтермеццо» проліг до Медичного центру реабілітації людей із неврологічними патологіями та серцево-судинними захворюваннями, що знаходиться у селі Андріївка Чернігівського району, для вивчення потреб пацієнтів.

Прес-служба КМЦ "ІНТЕРМЕЦЦО"







Теги:Ляшко, Інтермеццо, Чернігів, Шевченко


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ЦИТАТА: "Далі шлях гостя КМЦ «Інтермеццо» проліг до Медичного центру реабілітації людей із неврологічними патологіями та серцево-судинними захворюваннями, що знаходиться у селі Андріївка Чернігівського району, для вивчення потреб пацієнтів."

Хлопці, в цьому центрі лікуються VIP-пенсіонери та родичі олігархів за скажені гроші))) Які потреби? Яке вивчення?
avatar