реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Фільми російських окупантів заборонені

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону України «Про кінематографію» (щодо фільмів держави-агресора), згідно з яким в Україні забороняють показ кінострічок, створених у РФ після 1 січня 2014 року.

«Закон підписано. 20.04.2016 повернуто з написом від Президента», – йдеться на сторінці відповідного законопроекту №3359 на сайті Верховної Ради.

«Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження будь-яких форм пропаганди, використовуваних державою-окупантом», – йдеться в пояснювальній записці.

Документом пропонують поширити норму про заборону трансляції фільмів вироблених фізичними і юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди передбачених попереднім реченням органів і дій, на фільми, вироблені після 1 січня 2014 року і (або) вперше опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року.

«Законопроект сприятиме підвищенню рівня захисту національної безпеки України, зниженню сепаратистських настроїв у суспільстві, зміцненню авторитету держави», – сказано в пояснювальній записці.



Теги:українське кіно, російські фільми, Президент Порошенко, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar