реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Євреї проти лауреата Шевченківської премії

У п’ятницю, 25 лютого, на прес-конференції «Річниця президентства Віктора Януковича: успіхи та очікування» генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький звинуватив цьогорічного лауреата Шевченківської премії Василя Шкляра в ксенофобії.
Красовицький був чомусь першим спікером і почав говорити про письменників, цитував роман “Чорний ворон”.

Завершивши цитування, пан Красовицький фактично осудив комісію Шевченківської премії за те, що дала нагороду ксенофобу і висловив своє обурення таким повором подій.

«Потім слово взяв присутній депутат Європарламенту пан Мирський, повідомляє в своєму блозі bank_ova . Сказав, що у Європарламенті є група по боротьбі із ксенофобією. Попросив Красовицького вислати йому переклад книги і він на найближчому засіданні за це візьметься. Крім того попросив по прізвищах з’ясувати, хто голосував за присудження премії».
Присвоєння літературної премії ім. Т.Шевченка Василеві Шкляреві за твір «Чорний ворон» - прикре бюрократичне непорозуміння.
Таку думку висловив УНІАН народний депутат, президент «Асоціації національно-культурних об`єднань України» Олександр Фельдман. Власник Барашівського ринку в Харкові збирається диктувати українцям кого їм визнавати своїми лауреатами.
Також нардеп вважає, що оскільки премію вже присуджено, «організаторам нагородження потрібно тепер подумати над тим, як коректно провести процедуру нагородження, не посилюючи конфліктну ситуацію. Хай заразом подумають над тим, як не допустити попадання цієї «творчості» в бібліотеки й школи за рахунок держбюджету. На місці автора було б етично не з`явитися на вручення премії, щоб остаточно не дискредитувати Україну», – вважає Фельдман.

Як повідомлялося, 10 лютого 2011 р. лауреатом Національної премії України ім. Т.Шевченка в галузі літератури став автор твору «Залишенець. Чорний ворон» Василь Шкляр. Твір відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади в 1920-х роках. Головний герой роману – холодноярський отаман на прізвисько Чорний Ворон – воює проти більшовиків, які окупували Україну й запроваджують у ній свій лад...

Літакцент




Теги:Шевченківська премія, Чорний ворон, ксенофобія, В.Шкляр, євреї


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дякуємо панам гебреям за рекламу нашого автора. Їх переляк -- краща агітація за Василеву книжку. Будемо читати!
avatar