реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

«Це просто війна!» —

-- так оцінив ситуацію навколо роману Василя Шкляра «Чорний Ворон» видавець і письменник Михайло Слабошпицький в інтерв’ю спеціально для «Сіверщини».

Шевченківський комітет більшістю голосів проголосував за присудження Василю Шкляру Національної Шевченківської премії за роман «Чорний Ворон». Але згодом директор видавництва «Фоліо» Красовицький, лідер однієї з єврейських громад, народний депутат від БЮТу Фельдман та деякі інші єврейські діячі виступили проти вручення В. Шкляру премії, оскільки, мовляв, роман є антисемітським. У перекладі на просту мову: вживаються слова «жид» і «кацап». Так, як говорили українські селяни в описувані автором 1920-і роки, так, як вони говорять, до речі, й зараз.

Михайло Слабошпицький: «Ця істерія навколо премії Шкляру свідчить, що в Адміністрації Президента Януковича борються дві сили: одна прихильна чи індеферентна до українських національних проблем, а друга — ворожа до всього українського. Яка перемагає — бачимо.

А ще варто згадати лєнінське про кухарку, що управляє державою, дивлячись на перехняблене від злості обличчя нардепа Олени Бондаренко. І ці люди, на жаль, формують сьогодні політику в галузі культури».




Теги:М.Слабошпицький, Фельдман, Чорний ворон, О.Бондаренко, В.Шкляр, євреї


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Чи не здається закономірним братання сионістів і московських шовиністів, як колись Гітлера і Сталіна?
avatar
2
Євреї і росіяни дуже схожі месіанською ідеєю. Аж до маніакальності.
avatar
3
«Це просто війна!» —..."

"...борються дві сили: одна прихильна чи індеферентна до українських національних проблем, а друга — ворожа до всього українського. Яка перемагає — бачимо."

Всё это говорит о слабости оппозиции - о неумении вести разъяснительную работу среди граждан, об ошибочной тактике и стратегии борьбы, прежде всего за свой электорат, а не за власть.
Будет у оппозиции большинство избирателей - будет и власть.
Но, я не вижу активной работы оппозиции - что-то они темнят, выжидают чего-то... shades

avatar