реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Джемілєв боїться швидкого розпаду Росії

Народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв переконаний, що в оточенні Путіна назріває бунт, який може призвести до розвалу Російської Федерації.

Про це Джемілєв розповів у ексклюзивному інтерв‘ю білоруському телеканалу "Белсат".

"Ми ж знаємо, що не все гаразд і в оточенні Путіна. Що ці санкції дають про себе знати. Швидше за все, бунт станеться всередині. Чим більше буде санкцій, тим швидше, я думаю, ця розв'язка і настане. Але ми ще - я це кажу відверто - ми боїмося розпаду Росії, так як це все-таки ядерна держава, і що потім може відбутися в цій країні, це насторожує", - сказав політик.

"Кримські татари теж колись захоплювали Москву. Так що ж, треба зараз говорити про те, щоб повернути кримським татарам Москву? Тобто у людей мислення таке: не XXI ст.., а XVII - XVIII ст. "По праву завоювання". Ми цього не приймаємо", - заявив колишній голова Меджлісу.

Читайте більше тут: http://expres.ua/digest/2014/06/04/107458-dzhemilyev-chekaye-buntu-kremli-boyitsya-togo-rozvalu-rosiyi



Теги:Мустафа Джемілєв, кримські татари, розпад РФ


Читайте також



Коментарі (6)
avatar
1
Тут якби Україна не розпалася... Вірніше взятися б до державного будівництва нарешті, разом з кримськотатарським народом. Те, що вони віддалилися від своєї державності, принаймні у складі України, - це факт. І здавалося б зробити прості й очевидні речі, хоча б перші кроки: затвердити жовто-блакитний прапор і утворити адмінцентр держави поза Києвом - така проблема!
avatar
2
Жди Джемилев, ленин проснется в крымле и сделает бунт.
avatar
3
Шановні "просвітяни"!
Спеціально для вас навожу деякі факти з підручника історії України для учнів 7 класу.
Кримські татари - нащадки татаро-монголів, що в 13 столітті прийшли з Азії та завоювали Київську Русь і її частину Тавриду - півострів та північно-чорноморські землі. З розпадом Золотої Орди створили Кримський улус, згодом перейменований в ханство, залежне від своїєї єдиновірної мусульманської Туреччини. 
Кримські татари протягом трьох столітть систематично грабували українські землі, проторивши Чорний шлях аж до Волині. Кілька разів грабували та палили Київ. Грабували не лише матеріальні цінності та скотину, а й брали в полон український люд і продавали його в рабство. За три століття татари вивезли і продали в рабство мільйони українців.
Саме як спротив та захист від набігів кримських татар і виникло запорізьке козацтво. 
У 18 столітті Росія завоювала Крим, надібність в захисті від кримських татар відпала і козаки переселились на Кубань для захисту Росії від кавказьських мусульман.
avatar
4
досить цитувати підручники совєтської школи! Кримські татари мають одну історичну батьківщину - Крим, куди вони дійсно переселились у 15 столітті. З українцями були не тільки згадані совєтською пропагандою періоди боїв, але багато було й періодів дружби - практично всі гетьмани воювали з татарами спільно проти поляків, наприклад. Проти москалів Виговський також під Конотопом був з татарами - і саме вони відіграли вирішальну участь. А Росія окупувала Крим, як загарбник і не має на нього жодних прав. Ні юридичних, ні історичних. Козацтво на Кубань пересилося не зі своєї волі - послухайте хоча б кубанські пісні... Наприклад, у виконанні Житинського "Ой у 1791 році".
avatar
5
Найперше, що мені пригадалося, це як татари за гроші "допомогли" Хмельницькому воювати проти ляхів - ляхи їх, татар, перекупили, татари підступно захопили Хмельницького в полон, відступили з поля бою і козацьке військо зазнало нищівної поразки. Зрада татар під Берестечком це міф радянських істориків?
Ця поразка через підступну зраду татар перемінила переможний хід визвольної війни, ляхи повернулися на Правобережну Україну і гнобили нас аж до 1917 року.
Саме аж до 1917 року лядські пани Янковські у моєму рідному селі гнобили моїх дідів і прадідів, рахуючи їх за бидло. 
А депортовані і продані татарами в рабство мільйони українців це теж вигадка радянських істориків?  Тоді послухайте кобзарські думи.
avatar
6
Якщо згадувати історію, то варто сказати й таке - татари передбачали російське загарбання і пропонували Калнишевському спільно протидіяти цьому. Не послухав кошовий, здав хан Крим... І де опинилися обоє?
Сьогодні наступили на ті ж граблі. А те, що Кримський дім буде у Києві - чергова помилка, його треба розташовувати під Кримом, як більмо на оці.
avatar