реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Двох прикордонників у Чернігові піймали за нечисті руки

Державна прикордонна служба України активно продовжує комплекс заходів з протидії корупції та зловживанням серед персоналу. З цією метою у відомстві розроблено антикорупційну програму, сплановані і проводяться відомчі заходи, до яких також залучаються міжнародні інституції та громадські організації.

Крім цього, з урахуванням нових загроз Держприкордонслужба розпочала операцію «Чисті руки», яка направлена на виявлення та остаточне викорінення корупційних схем та елементів у своїх лавах.

Так, учора співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби спільно з УСБУ у Чернігівській області та військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону були викриті двоє прикордонників Чернігівського загону, які причетні до отримання неправомірної вигоди. Затримали військовослужбовців в одному з гаражних кооперативів в Чернігові при передачі коштів в сумі 30 тисяч гривень.

Крім того, під час обшуку помешкання одного з хабарників правоохоронці виявили 30 тисяч гривень, 45 тисяч рублів РФ та більше тисячі доларів США.

Правоохоронцями було встановлено, що військовослужбовці встановили для підлеглих, які заступали у прикордонні наряди, обов’язкову щоденну плату. Для цього вони мали вимагати кошти у громадян за безперешкодний перетин пункту пропуску. У разі невиконання «плану» підлеглих залякували труднощами на службі.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.



Теги:Корупція, держприкодонслужба, хабар, чернігівський прикордонний загін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar