реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нардепа Гунька взяли на хабарі

Власне, ті, хто обкрадає Україну в час війни, є такими ж її ворогами, як і російські окупанти.

"Українська правда" щойно повідомила, що народного депутата від Чернігівщини (звісно, "Слуга народу", ая!) Гунька взяли на цугундер. Піймали на хабарі.

Гунько разом із двома спільниками отримав «винагороду», щоб вирішити питання з передачі в оренду підприємцю державних земель, і нібито вже отримав перший «транш» – 85 тис. доларів.

Дослівно: "За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.
Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його "на гарячому" під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США".

Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО" він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%.
Його вибрали виборці Бахмаччини, Борзенщини, Ніжинщини, Менщини... Він родом із села Сальне Ніжинського району.

Навесні 2018 року прокурор і начальник СУ ГУНП в Київській області на брифінгу звинуватили Анатолія Гунька у привласненні понад 115 гектарів землі вартістю 120 мільйонів гривень, яка належала ДП "Радіопередавальний центр" у Броварах. У ЗМІ з’явились публікації, в яких Гунька називали лідером організованого злочинного угрупування.

20 березня 2019, тобто за рік після обшуків і повідомлення про підозру, Генпрокуратура закрила справу проти Гунька і ще низки осіб через те, що не встановили достатніх доказів для доведення винуватості їх у суді.
2022-му році Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол щодо Анатолія Гунька за те, що помічник подарував йому годинник Breguet за понад 10 тисяч доларів.

У 2023 році суд визнав Анатолія Гунька винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Він написав депутатське звернення до начальника ГУ НП в Чернігівській області Нідзельського В.О. Суд встановив, що Гунько надавав вказівки органу досудового розслідування в його депутатському зверненні.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Корупція, хабар, Слуга народу, Гунько


Читайте також



Коментарі (0)
avatar