реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Двоє хлопчиків сірниками спалили 240 тон соломи

24-го жовтня о 17:45 до Менського райвідділу УМНС в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу навісу з соломою в приватному підприємстві «Агро Перше Травня», що у райцентрі по вул. 1 Травня.

За п'ять хвилин на місце пригоди прибуло два відділення Менського пожежно-рятувального підрозділу. Майже годину довелось працювати вогнеборцям, аби приборкати пожежу. В ході гасіння врятовано сусідній навіс та матеріальних цінностей на загальну суму понад 50 тис. грн.

Вогнем знищено навіс та 240 тонн соломи в рулонах.

Причиною пожежі послужили дитячі пустощі з вогнем 11-річних Владислава Яська та Олександра Пантилієнка. В ході розслідування з'ясувалося, хлопчики, залишені поза увагою батьків, знайшли сірники, а навіс з соломою використовували під гральний майданчик. І що цікаво - грали вони в рятувальників. Один з них казав: "Давай ти будеш підпалювати, а я буду гасити". В перший раз їм цього не вдалося, проте, коли діти помінялися ролями, суха солома спалахнула, а самотужки її загасити хлопчикам не вдалося. Владик з Сашком намагалися втекти з місця події, та їх спіймав охоронець.

Прямий збиток від пожежі встановлюється. Проте, відомо одне - до юних "рятувальників" будуть застосовані заходи виховного впливу, а батькам, відповідно до законодавства, доведеться компенсувати збитки, завдані підприємству.
Шановні батьки! Від Вашого ставлення до виховання дітей залежить їх життя. Роз’яснюйте, що гра з вогнем та іншими небезпечними предметами вкрай небезпечна! Слідкуйте за розвагами дітей, навчайте їх правилам безпечної поведінки.

підполковник служби цивільного захисту Євгеній ДубИНА,
старший інспектор центру пропаганди УМНС в Чернігівській області



Теги:мнс, мена, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar