реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Дитсадок для прокурора

У Чернігові вирішили знести будівлю дитячого садка, щоб звести житловий будинок для … обласної прокуратури.
9 лютого 2010 року виконком Чернігівської міської ради рішенням № 20* надав дозвіл Прокуратурі Чернігівської області для будівництва житлового будинку. І чудово!

Ніхто ж не буде заперечувати, що працівники цієї поважної установи теж мають право на гідне житло, як і решта жителів міста… Та здивувала адреса, за якою має розгорнутися згадане будівництво: «на розі вул. Князя Чорного та Кирпоноса… зі знесенням існуючої двоповерхової адміністративної будівлі по вул. Кирпоноса, 9».

Виявляється, що згідно з рішенням міськвиконкому під знесення має піти будова колишнього дитсадка, в яку років 10 тому в’їхало управління архітектури і містобудування Чернігівської міської ради. (Дітлахів у ті роки народжувалося мало. Ось і повіддавали доглянуті будівлі дитячих садків у центрі міста, збудовані за радянських часів, різним установам. Користуйтеся поки що, підтримуйте в порядку!).

Зараз ситуація змінилася. Спитайте у батьків малечі, чи просто влаштувати чадо в садочок. Одним моїм знайомим, що проживають у районі Красного мосту, запропонували місце в районі Ремзаводу. Іншим — аж у Масанах!

Та замість того, щоб подумати, як повернути садки дітям, виконком приймає рішення №20!
Чесно кажучи, сподівалася, що схаменуться. Що до справи не дійде. Навіщо ж ламати міцну споруду, якій ще б служити і служити! Адже зовсім поруч, можна сказати, в двох кроках — дореволюційні нетрища з надвірними «зручностями»?! Будуйтеся на здоров’я!

Та коли під сокиру пішли вже чималі берізки на розі вул. Князя Чорного і Кирпоноса (рубали мабуть вночі, щоб не бачили люди), а на місці скверика закипіла робота з риття котловану, надія похитнулася...

Марія БУСЕЛ

Повністю матеріал опубліковано в газеті "Сіверщина" за 24 червня.




Теги:Будівництво, Дитсадок, Прокуратура, міськвиконком, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar