реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Дикуни у Харкові, або Чому не люблять євреїв

Через півгодини після рішення Харківської міськради скасувати дозвіл на встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову троє чоловіків (точніше - вандалів) здійснили провокацію: розбили і забрали пам’ятний знак.

Робітники, які займалися демонтажем дошки, відмовилися назвати організацію, від імені якої вони діють, проте один із них кинув: «Жилкомсервіс», зазначає кореспондент “МедіаПорту”

Але ділянка № 6 КП «Жилкомсервіс», до якого належить будинок по Сумській, 17, телефоном повідомила “МедіаПорту”, що їхні співробітники ніяких робіт сьогодні там не проводили.

Спершу чоловіки намагалися відокремити дошку від стіни будинку за допомогою сокири і цвяходе́ра, але, коли це їм не вдалося, розбили її на кілька частин і забрали.

Харківську міську раду очолює сумновідомий Кернес, за владарювання якого знищено хрест воякам УПА, проводиться антиукраїнська політика у сфері освіти. Сам Адольфович викликає антиєврейські настрої, провокуючи на це українців.

Довідка "Сіверщини". Юрій Шевельов є всесвітньовідомим ученим - славістом, мовознавцем, літературнознавцем, був професором Гарвардського і Колумбійського університетів, іноземним членом Академії наук України, лауреат Національної Шевченківської премії. Народився у Харкові, походить з етнічних німців, але все життя присвятив Україні.
В 1954 професор Юрій Шевельов написав у Бостоні статтю «Москва, Маросєйка», в якій сформулював кілька важливих уроків Переяслава-1654. Юрій Шевельов міркував про «історію великої і ще не закінченої війни» — саме так він назвав «історію культурних зв'язків між Україною та Росією». У статті професор робить висновок:
«Три страшні вороги українського відродження – Москва, український провінціалізм і комплекс Кочубеївщини »



Теги:Шевельов, УПА, Кернес, євреї, харків


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Жид і Адольфович - тільки в Харкові таке можливе... Явний кримінальник (з ним хіба Добкін може конкурувати).
avatar
2
А Свобода, яка тільки вандалізмом і займається не дикуни?! Вони герої! Якесь однобічне бачення ситуації, адже, якщо міська влада заборонила встановлювати меморіальну дошку, то "дикуни" зняли незаконно встановлене, хоча це не правильно, бо зняти її  повинні були представники влади, або комунальні служби.
avatar