реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Державний бюджет податківцями наповнюється безперервно

З метою наповнення бюджетів усіх рівнів пильна увага податківців м. Чернігова спрямована на підприємства, які, використовуючи у своїй господарській діяльності різні схеми мінімізації доходів та ухилення від сплати податків, відносяться до ризикової категорії платників. У рамках операції «Бюджет» посилено роботу щодо скорочення кількості таких суб’єктів господарювання.
Міськими податківцями створено робочу групу, якою постійно здійснюються заходи, спрямовані на ліквідацію схем ухилення від сплати податків, запобігання незаконному відшкодуванню податку на додану вартість, наведення порядку зі сплатою податків у цілому. За період січень – липень 2010 року перевірено 19 СГД, які за 2009 рік задекларували суми скоригованого валового доходу більше сто мільйонів гривень. У результаті цих заходів донараховано 30860,36 тис. грн., а саме: податку на прибуток 21557,60 тис. грн., податку на додану вартість 9237,26 тис. грн., інших платежів – 65,5 тис. грн., зменшено збитки на суму 2013,13 тис. грн. Також, за цей період встановлено 10 схем мінімізації податкових зобов’язань.
Основним напрямком роботи групи є забезпечення координації роботи всіх структурних підрозділів інспекції з виявлення та не допущення протиправних дій суб’єктів господарювання, ліквідації міжрегіональних схем ухилення від податкових зобов’язань шляхом притягнення до відповідальності організаторів та виконавців кримінальних схем, стягнення на користь країни недоотриманих від підприємств - вигодонабувачів сум податкових зобов’язань. Регулярно проводяться засідання робочої групи з керівниками різних підприємств.
Сьогодні податкова інспекція продовжує аналізувати певний перелік підприємств. При цьому пріоритетом залишається налагодження партнерських відносин з добропорядними платниками податків та жорстка протидія суб’єктам господарювання, які використовують схеми мінімізації і ухилення від сплати податків, користуючись послугами «транзитних» або фіктивних підприємств.
Операція «Бюджет» спрямована на детінізацію економіки, тому не має терміну дії.
Олександр Дорошок, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar