реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Далекі музики " представлені у чернігівській "Просвіті"

Вже 25 років нема з нами поета Дмитра Куровського, а сьогодні в чернігівському товаристві "Просвіта" імені Т. Шевченка представлено книгу його вибраних поезій. Ініціатором видання стала донька поета Лариса Куровська, кошти виділив обласний бюджет.

На представленні книги голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний зачитав свого улюбленого вірша Дмитра Куровського -- він зветься "Сонет про найстрашніше". "Як мій народ від мови відречеться, То й я тоді від нього відречусь...". І це написано 1968 року!

А заслужені артисти України Володимир Банюк (на фото) та Олексій Биш також читали свої улюблені вірші цього автора. Лариса ж Куровська представила ще й диск поезій батька у виконанні згаданих артистів.

Своє слово про поета мовили журналіст і поет Олександр Олійник, який вважає Дмитра Куровського найбільшим поетом на Чернігівщині у 20 сторіччі, голова обласної письменницької організації Олена Конечна, редактор журналу "Літературний Чернігів" Михась Ткач, заслужений лікар України Сергій Богдан, заслужена вчителька України Інеса Вачнадзе, поет Михайло Кушніренко, внук поета Дмитро Куровський- молодший..

Лариса Куровська розповіла унікальну історію як зустріла біля свого будинку злобного чоловіка, що все доросле життя жив у Сибіру, а тепер його замучила "насільствєнная українізація". Та в розмові він чомусь згадав свого улюбленого вчителя ... Дмитра Куровського. І Ларисі Дмитрівні не залишалося нічого іншого як сказати, що це ж вона донька поета. Той чоловік отетерів і став читати поезії Куровського з пам'яті. "Значить, десь хоч у п'ятці в нього лишилася українська душа", -- зробила висновок Лариса Дмитрівна.









Теги:нові книги, Куровський, Просвіта, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar