реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Цигани як завжди циганять

Про шахрайства, здійснювані ромами, або людьми, які маскуються під соціальних працівників, вже писано-переписано. Шкода, що дехто з жителів нашої області чи то ігнорують ці звернення правоохоронців, чи то по своїй легковажності, продовжує потрапляти на гачок до цих аферистів. Входячи в довіру до людей вони обманом видурюють в них гроші, цінні речі та інше.
Приміром, днями 20-річна чернігівка так і не зуміла розгледіти аферистку, яка за своєю зовнішністю була схожа на представницю ромської народності, котра за місцем праці потерпілої шляхом входження у довіру заволоділа її браслетом та чотирма каблучками з жовтого металу і спокійно пішла, а коли дівчина отямилась - зловмисниці вже й слід прочах.

Тому правоохоронці звертаються до мешканців міста і області.
Шановні громадяни!
Як відомо з давніх-давен, деякі представники цього кочового народу, або звичайні шахраї, крім просто крадіжок, вправно користуються методами навіювання та ілюзіонізму. Особливо часто їх клієнтами стають надміру довірливі громадяни, переважно молоді дівчата, або люди похилого віку. Як правило, основними методами шахрайств стосовно молодих людей є так зване "зняття порчі" та гадання. Для громадян більш старшого віку вони застосовують методи психологічного тиску. "Вдаряють" на жаль та співчуття. Вони просяться в помешкання перепеленати дитину, напитися води і т.п. і т.д. Як наслідок - з помешкань зникають дорогоцінності, гроші, коштовні речі. Майже завжди роми користуються навіюванням, тому, щоб не стати жертвою їх хитромудрих комбінацій, намагайтеся не вступати з ними в тривалий словесний контакт, спробуйте якнайшвидше від них відчепитися. Краще за все покличте на допомогу когось із знайомих чи сусідів. Якщо ж Ви побачили, що ці аферисти зайшли до когось із знайомих - повідомляйте міліцію.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області
18.09.2010 р






Коментарі (0)
avatar