реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чутки про сварку в штабі перебільшені

Оскільки я сам є журналістом, то прекрасно розумію сверблячку журналістів подати якийсь такий хвацький заголовок, щоб аж хватонуло читацьку увагу...

Ось і сьогодні ряд медіа бемкнули заголовками про сварку чернігівських майданівців. Приводом стала прес- конференція частини членів штабу національного спротиву, на якій було заявлено, що новостворена громадська організація "ГРІМ" представляє саму себе, але не штаб.

З цим, власне, згодні і засновники цієї громадської організації.

Далебі, і саме створення організації не можна розглядати як сварку. Адже, наприклад, інша група членів штабу створила ще одну громадську організацію "Майдан - 2014". Можливо, хтось зі штабу створить ще й третю організацію - то й що з цього випливає?

Рівним чином - нічого. Адже штаб - це не єдина, формалізована структура, монолітом закарбована партійною дисципліною чи кріпленням під якогось "смотрящого". Штаб національного спротиву - це ситуативне об'єднання представників партій та громадських організацій перед загрозою диктатури режиму Януковича.

Штаб і був створений у грудні минулого року, коли треба було виходити на барикади в прямому і переносному смислах. І хто насмілився вийти - той і ввійшов у штаб. Не полишаючи при цьому своїх партійних чи корпоративних інтересів, а відсунувши їх перед лицем загрози для української нації.

Штаб організовував допомогу київському Майдану, проводив віче у Чернігові та в деяких районах області, дбав про мобілізацію українців на боротьбу з режимом і проти російської агресії.

Тепер же, коли режим Януковича повалено, зрозуміло, що у членів штабу на перший план починають виходити свої партійні інтереси - і це природньо. Але робити з цього висновки про сварки в штабі - м'яко кажучи, зарано.

Точніше, якщо деякі журналісти звикли до гладеньких засідань ні про що, а тут на прес- конференції побачили дискусію між членами штабу, то треба звикати до демократії. Вона, як казав Вінстон Черчилль, не найкращий устрій, але кращого люди не придумали.

Ба, більше, я скажу, що майже всі засідання членів штабу проходять у подібних, а то й гостріших дискусіях. Але на виході штаб майже завжди приходить до виважених і мудрих рішень.

Тож не спішіть радіти чи сумувати з приводу сварок у штабі - їх нема, а є дискусії.

Колегам же журналістам скажу словами класика одеського гумору: "Тщательнее, товарищи, тщательнее!".

Василь ЧЕПУРНИЙ, керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву.



Теги:Майдан, штаб спротиву, сварка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar