реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому Зеленський (не) знімає Залужного

Наприкінці січня в ОП відбулася закрита зустріч — одна з соціологічних служб презентувала для Зеленського і людей з його найближчого оточення велике дослідження суспільних настроїв.

Подібні опитування Офіс замовляє регулярно — але цього разу результати були для присутніх досить несподівані.
Як переконують одразу три співрозмовники УП, знайомі з ходом презентації, особливий інтерес у команди Зеленського викликало кілька показників.

По-перше, дослідження показало збільшення кількості людей, які хочуть закінчення війни навіть ціною якихось компромісів із агресором.

По-друге, політична динаміка демонструвала очевидні тренди — падіння підтримки влади і президента й одночасне зростання рейтингів головкома ЗСУ Валерія Залужного і його ще навіть не існуючої партії.

В Офісі засумнівалися в достовірності даних опитування, суворо попросили ніде їх не публікувати й людям із команди і тим, поза вузьким колом найближчих, опитування не показали.

Презентація відбулася 24 січня. А вже 29-го Зеленський запросив на Банкову Залужного і запропонував йому знайти для себе якусь нову посаду в команді.

Президент уже не раз за свою каденцію проводив подібні розмови, і всі попередні рази його опоненти, чи то прем'єр, а чи генеральний прокурор, завжди погоджувались піти. Залужний став першим, хто на таку пропозицію відповів відмовою.

Існує велика спокуса сприйняти дві згадані зустрічі в Офісі як причину і наслідок. Але це було б великим спрощенням.

"Українська правда" вирішила розібратись, як і чому президент Зеленський шукає заміну Залужному та які це може мати наслідки для політики, армії та країни загалом.

Продовження читайте в матеріалі "Українська правда"

Колаж ТСН



Теги:Буданов, команда ЗЕ, Сирський, Залужний, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar