реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чому Ізраїль не визнає праведником християнського митрополита?

Ізраїль «відреагував» на прохання президента В. Зеленського визнати митрополита УГКЦ Андрея Шептицького «Праведником народів світу».

В офіційному листі голова Інституту Голокосту «Яд Вашем» Авнер Шалев визнав, що митрополит Андрей Шептицький рятував євреїв під час Другої світової війни, але не може бути «праведником».

Чому?
У кращих традиціях комуністичної, а тепер московської пропаганди Авнер Шалев звинуватив українського митрополита, що той «вітав у 1941 році німецьких окупантів» і «закликав українців вступати до лав німецького війська», «його діяльність сприяла тому, що українці приєднувались до вбивць євреїв».
Ось так, не більше і не менше.

Як до цього ставитися?
Вважаю, що передусім має відреагувати УГКЦ, зокрема нинішній предстоятель патріарх Святослав.
Масштаб постаті митрополита зобов’язує МЗС України захистити добре ім’я Андрея Шептицького. Настав час вказати послу держави Ізраїль, що терпіння українців не безконечне, терпіти наруги ми не будемо.

А ще порадити, врешті-решт, перестати заглядати в писок Москві.
Андрій Мельник, Степан Бандера, Іван і Юрій Липи, тепер митрополит Шептицький піддаються паплюженню і знеславленню. Усі ці люди віддали своє життя, щоб Україна стала незалежною державою. А чи захистить держава пам'ять про них?

Богдан ЧЕРВАК



Теги:Андрей Шептицький, українофобія, Яд- Вашем, праведники світу, Богдан Червак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar