реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Чого ж претеся на чужину шукати доброго добра?!" (Тарас Шевченко)

"В Україну ідіть, діти, в нашу Україну" (Тарас Шевченко)

Мені їх не шкода. Мені шкода Україну. Ту Україну, яку вони зрадили, попершись на заробітки (особливо в Московію - при чому, галичани та волиняки там попреду сіверян чи полтавців!), тікаючи від призову в армію. Тобто у час війни з Росією вони поїхали заробляти собі і своїм рідним багатше життя. Ні, їх не голод туди погнав, не брешіть - їм хотілося а) втекти від війни, б) жити шикарно.

Роботи в Україні повно - он у Корюківку та в Чайкино возять працівників з усієї околиці, бо місцеві працювати не хочуть (зарплата від 5 тисяч). І в Смолин на торфобрикетний возили з Черкас, і таких прикладів маса. Я розумію, що створити щось своє (кіоск там відкрити чи ще щось) не всі можуть - за статистикою тільки 5-6 відсотків населення здатні до самостійних отаких дій. І це не тільки в Україні - так кругом людяки влаштовані. Іншим треба працювати на когось, уникаючи самостійної відповідальності. Але ж такої роботи повно. Оно підприємець з-під Ніжина розказував, що на збиранні тої ж таки полуниці платить більше, ніж у Польщі, але місцеві працюють максимум до третьої години (заробіток від зібраного). А далі їм, бачте, жарко...

Поїхали вони головно туди, бо там "красіво" і там вони себе людьми чують (далеко не завжди та все ж рівень життя дозволяє відчувати себе комфортніше, ніж в Україні). Так створіть в Україні такі умови! Не виходить? Так міняйте владу! Я вже не кажу, щоб йшли в комісії виборчі, в партії, виходили на мітинги - заробітчани на таке не підуть. Але ж, принаймні, не голосуйте за комуністів та інших придурків! А то наголосують (навіть працюючи в Польщі!) і пруться в Европу. І як казала одна пухла заробітчанка у Стамбулі,як ще Кучма був: "І коли ви вже того Кучму виженете?!" Ми повинні вигнати, доки вона в турків тусується...

І нафіг їм та Україна! Та як припекло - згадали, що і в них, виявляється, є батьківщина. Яка мусить їх захищати! А хто захищатиме Україну?!

"Чого ж претеся на чужину шукати доброго добра?!" (Тарас Шевченко)

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:російсько - українська війна, Василь Чепурний, заробітчани, Епідемія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Говорити можна все що завгодно,але коли не вистачає грошей аби ПРОГОДУВАТИ власну родину і сплатити компослуги тоді люди ЗМУШЕНІ у пошуках кращої долі їхати на чужину бо як піклується українська держава про пересічних громадян можна побачити на прикладі пенсіонерів які ледве зводять кінці з кінцями.

Біда України в тому що нею керують ті кому вона непотрібна......
avatar
2
Нешановний чепурний, не вперше ти пишеш всяку хрінь. Ти на ціни дивився, що розказуєш про зарплату в 5 тис. грн.? Чи ти з тих,хто ненавидить заробітчан? Не має України вже і не буде. Якби не заробітчани, які тільки офіційно перевели 12 млрд дол. за 2019 рік то був би тут дефолт. Який нахєр відкривати ларьок чи магазин. Дурню, подивися у нас одні торгаші, поки товар попаде тобі в руки, на ньому зароблять 4 посередники. Ти хоч елементарні закони економіки знаєш? Чи ти, як ті довбаки, що кричать декілька програмістів, замінять по прибутку металургійний комбінат? Подивись на Європу і Америку, яку ви придурки обожнюєте. Промисловість і сільське господарство, ось опора економіки і основа для руху вперед. У нас все знищене, то чому я маю іти вкалувать на якесь чмо без освіти, яке знає як лизати, смоктати і взятки давати. Особисто я, працювала в держсекторі, але мозолила очі, бо мала свою думку і принципи, та ще й заважала красти (заміть щирим патріотам українцям), тому пришлось з часом послати все нахєр і їхати за кордон. Тому дядьку дивись тверезо на речі і не пиши хрінь.
avatar