реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чи хоче суд судити Приходька ?

Підсудний міський голова міста Ніжина М.Приходько використовує таку ж саму тактику як і екс-міністр МВС Юрій Луценко, шляхом заявлення необґрунтованих клопотань. Саме на цей факт звернули увагу представники прокуратури.

На минулому судовому засіданні, що відбулося 2 липня, захист підсудного за хабар мера Ніжина Михайла Приходька заявив клопотання про відвід прокурора Євхименка В.В., представника державного обвинувачення по даній кримінальній справі.

Суд визнав таке клопотання безпідставним та не задовольнив його.

Наступне засідання мало відбутися у п’ятницю, 4 липня, але обидва київські адвокати підсудного за хабар мера Ніжина, посилаючись на свою черезмірну зайнятість, змусили суд перенести засідання на середу, 11 липня. Ватро відмітити, що за останній місяць це вже п’яте засідання, яке не відбулося з вини захисту пана Приходька.

Після зриву трьох останніх засідань, нарешті з’явившис у судове засідання, захист Приходька не винайшов ніякої іншої тактики, ніж перетворювати засідання суду майже на циркову виставу, змінивши натуральне шпурляння законодавством в прокурора на постійні сперечання та лайки.

Учасники судового процесу обурені такою поведінкою адвокатів М.В.Приходька, на що адвокат підсудного Г.Демиденко під час судового засідання заявив: « Я свого підзахисного захищаю, як можу!».

Нагадаємо, що Новозаводський районний суд, а саме його суддя Олексій Подалюка, вже більше півтора року розглядає кримінальну справу за вимагання та отримання хабара мером Ніжина Михайлом Приходьком за участі його рідного брата Віктора Приходька та Анатолія Походні, що була порушена ще 2008 року заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним.

З огляду на те, що законодавством України про суди та судоустрій, а також відповідно до листів Голови Верховного Суду України та Конвенції з прав людини визначено розумний строк розгляду кримінальних справ, ніжинці сподіваються, що судовий розгляд над мером та його спільниками не буде безкінечним. А поки що суд занадто лояльно ставиться до підсудного високопосадовця і в прямому розумінні цього слова не хоче судити Приходька.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Генпрокуратура, приходько, Ніжин, суд, хабар


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Навіщо писати такий дурний заголовок, яка тактика в Юри Луценка, він політичний вязень, седить незаконно за рішенням Євросуду у вязниці, РИГ Приходько у кабінеті з печаткою править Ніжином. А ви не бачите різниці.
СВОБОДУ ПОЛІТИЧНИМ ВЯЗНЯМ УКРАЇНИ !
avatar