реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівські квіти життя - ув Одесі

«Квіти життя» Володимира Наталушка. Живописець з Чернігова відзначив день народження виставкою в Одесі Про це пише Думська

До 13 вересня Одеський будинок-музей імені Реріха (Велика Арнаутська, 47) представляє виставку чернігівського майстра Володимира Наталушка під назвою «Квіти життя».

В якості музичного вступу до вернісажу молодий піаніст, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів Микола Колодочка виконав спеціально для відкриття виставки розучені твори Скарлатті та Шопена, програмно пов’язані з темою квітів, а також власні твори та імпровізації на теми пісень «Нiч яка мiсячна» та «Чорнобривцi».

Володимир Наталушко викладає в Чернігівській дитячій художній школі, а свій день народження намагається відзначати персональною виставкою. В музеї Реріха він проводив «персоналки» у 2010, 2013, 2016, 2017 та 2020 роках. Також у 2016 році відбулася персональна виставка художника в ізраїльському місті Бат-Ям.

Роботи автора знаходяться у багатьох приватних колекціях та музеях Україны, Франції, США, Ізраїля, Німеччини. І знову він в Одесі, а ось у рідному місті виставку відмінили: у виставкових залах пошкоджені вікна.

На виставці представлені нові натюрморти та міські пейзажі. У воєнний час в роботах Наталушка почав переважати більш насичений колір, мазок став активнішим та пастознішим. Війна, безумовно, вплинула на творчість художника, він почав писати історичні будівлі.

Багато колекціонерів зараз замовляють такі міські пейзажі в свої колекції. Окраїни Чернігова сьогодні в жахливому стані, центр майже не зазнав шкоди. Так що зникаючу красу треба зображати на холсті.

«Не дивлячись на всі трагічні події, треба творити, нести позитив, — каже Володимир. — Тому у мене переважають квіти, натюрморти».

І скільки б не стверджували скептики, буцімто за воєнного часу не варто писати квіти, це, нібито, інфантилізм, Наталушко з цим ніколи не погодиться. Його позиція непохитна і достойна. І одеські поціновувачі його творчості з нею згодні.

Ірен АДЛЕР, фото Володимира Андреєва



Теги:Одеса, чернігівські художники, Наталушко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar