реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чернігівська міська рада виділила на боротьбу з туберкульозом в 10 раз більше коштів

Чверть мільйона додатково виділено на протидію туберкульозу

Рішенням Чернігівської міської ради були виділені додаткові кошти в сумі 260 тис. гривень для протидії захворюванню на туберкульоз. З загальної суми 200 тис. гривень планується виділити на придбання туберкуліну, та 60 тис. гривень на придбання флюороплівки.

Виділені кошти мають значно покращити ситуацію з профілактики туберкульозу в місті Чернігові, адже попередньо, у міському бюджеті на придбання туберкуліну було закладено лише 50 тис. гривень.

Крім того, у відповідь на звернення Чернігівської обласної громадської організації "Центру політичних студій та аналітики", в управлінні охорони здоров'я Чернігівської міської ради повідомили, що питання щодо пролонгації «Програми протидії захворюванню на туберкульоз у місті Чернігові у 2012-2016 роках», на 2017-2021 роки буде розглянуте.

Питання збільшення фінансування на протидію захворюванню на туберкульоз неодноразово піднімалось громадськістю. З ініціативи «Центру політичних студій та аналітики», 24 грудня минулого року, у Чернігові, відбувся круглий стіл на тему: «Чи знайдуться гроші у бюджеті, щоб захистити чернігівців від туберкульозу?»

Під час круглого столу, участь у якому взяли провідні медичні фахівці та громадські активісти, було обговорено, зокрема, і питання недостатнього фінансування з міського бюджету Чернігова закупівель препарату для дитячої туберкулінодіагностики(туберкуліну).

Так, на придбання туберкуліну протягом 2015 року було виділено лише 20 000 грн. Тож, якщо кошти будуть виділені в повному обсязі, то можна говорити про збільшення фінансування у більш ніж 10 разів.

Прес-служба Чернігівської обласної громадської організації
"Центр політичних студій та аналітики"



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, туберкульоз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar