реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська міліція допитує правих

Більше року назад, у новорічну ніч спалахнув незаконно встановлений біля храму св.. вмч. Катерини у Чернігові намет московського патріархату. Тоді чернігівські міліціонери висунули версію про підпал, і протягом новорічного тижня доставили до міськвідділу та опитали близько сотні потенційних «любителів червоного півня». За рік пошуків злочинців не знайшли, версія про під пал відпала сама собою, а от перед затриманими ніхто не вибачився.
Нині, за словами активістів чотирьох патріотичних організацій ситуація повторюється і стає вже традиційною.
Про це повідомляє інтернет-портал «Сіверград», що висвітлює діяльність частини правого руху Чернігівщини.
«Чернігівська міліція активно розшукує молодих людей, яких їй так і не вдалось затримати під час нещодавніх подій у Ніжині. Про це адміністрацію сайту повідомили активісти чотирьох патріотичних організацій (це члени та активісти «групи ризику» - ВО «Свобода», «Праві автономи», «Третя позиція», «НацАльянсу», тощо), до яких вже з допитами навідались правоохоронці. За словами патріотів, візити правоохоронців розпочались ще з понеділка. Декого намагались викликати на допит у відділок, але зазвичай приходять додому, на місце роботи чи навчання. З їх слів, відпрацювання проходять по всіх організаціях, але у всіх запитують про "Третю позицію".

"Ходять з фотографією хлопця, якого тягнули троє "беркутівців, - розповідає один із допитаних міліцією. - Запитують чи з Чернігова, але я знаю, що він з Києва. Так їм і сказав. Запитували коли наш автобус був в Чернігові - ніби-то там після сьомої вечора того ж дня когось побили, якогось Охріменка чи Охріма, кажуть, що в реанімації. Словом, хочуть на нас всіх собак повісити, хоча вже о шостій вечора ми були на місці, - продовжує він".

"Дії міліції і далі говорять про їх кричущий непрофесіоналізм, - говорить активіст однієї націоналістичних організацій. - Ходять до тих, хто був підписаний на зустріч у контакті, але хіба це є підставою підозрювати когось в участі чи неучасті в акції? Якщо міліція не перестане тиснути на націоналістів, їй доведеться чекати на подальший негативний розвиток подій. Для початку це буде щось на зразок пікету".

На підтвердження цих слів, зазначимо: джерело в УМВС повідомило, про те що два дні тому керівництво обласної міліції отримало "по шапці" від заступника міністра внутрішніх справ, наступного дня на Чернігівщину завітала міністерська перевірка.
"Начальство отримало за непрофесійні дії підлеглих", - говорить джерело. "Наказу когось затримувати не було. Тому треба було взагалі не чіпати демонстрантів, або підігнати автозаки, у випадку затримання".

Нагадаємо, в Ніжині, 29-го січня під час маршу на честь Героїв Крут працівники "Беркуту" висмикнули з колони неповнолітнього хлопця. І затримали ще двох учасників ходи, які намагались відбити хлопчину. Але спільними зусиллями патріотів усіх трьох вдалося відбити. Рух колони продовжився і акція закінчилась вчасно, як і планувалось.

У Секторі громадських зв’язків УМВС у Чернігівській області повідомляють, що напередодні заходу було досягнуто домовленості, що учасники акції не будуть порушувати громадський порядок. Проте під час руху колони у Ніжині на адресу міліції лунали вигуки образливого характеру.
Також невідомі запалювали невизначені предмети, внаслідок горіння яких виділялися велика кількість диму та їдкий сморід. Співробітники міліції вилучили в учасників ходи ці предмети і провели з їхніми власниками та лідерами профілактичну бесіду. Інші учасники ходи продовжували скандувати образи на адресу міліції та активно намагалися завадити проведенню профілактичної роботи, яка, попри перешкоди, все ж була проведена. Після цього громадяни вільно повернулися до колони та продовжили рух, йдеться у повідомленні.
Спецзасоби та заходи фізичного впливу до учасників акції не застосовувалися. У подальшому порушень громадського порядку не було, зауважили у міліції.

Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:міліція, Ніжин, крути


Читайте також



Коментарі (13)
avatar
1
Хлопці, втомившись за вами виправляти кричущі граматичні помилки, хочу сказати, що для початку вивчіть українську мову -- Україні потрібні грамотні борці, а не хулігани з фаєрами. А також і вміння тримати удар -- значить відкрито боротися з чимось чи за щось. Таких і поважають люди...
avatar
2
О, двома руками за коментар Чепурного!!! НАРЕШТІ!!! (Я не про помилки, а про інше)!!!
avatar
3
пане Василь, вам можно позаздрити, Ви при Щербицькому вчились,а у нас гірко сказати-Табачник((((
avatar
4
вчитися можна і при німцях, і при комуністах -- якщо хотіти. А слово "фаєри" невипадково стоїть поруч зі словом "фраєри" smile
avatar
5
Невідомо звідки взялося тут слово "фаєри" коли йдетьсяпро димовухи?
avatar
6
Мені от дивно, буквально кілька місяців тому ви були іншої думки про чернігівську філію "флаєристів"...Евріка! Вас ваша влада, при якій ви зараз втихаря співаєте дефірамби, хотіла позбавити приміщення. До кого ви тоді прибігли з листом - правлильно до "флаєристів". Очевидно, щоб настрахати владу, що у вас під боком ручні шенята бандерівці. Зараз вони вам певно як кістка посеред горла і як виявилось не такі вже вони і ручні. А те, що в даному випадку чіткий непрофесіоналізм міліції - то на це вам плювати. Такі як ви завжди кричали: "Не вдягайте маски - чого вам боятись", "не піддавайтесь на провокації - нехай грабують", "покірне телятко дві матки ссе"....
Втім, це суто особиста думка! Хоча, судячи по тому, як звужується коло ваших друзів, може в цій думці є хоча б крапля обєктивності.
avatar
7
Ух ты! С каких это пор "флаєристи" относяться к "бандеровцам"?
avatar
8
"вчитися можна і при німцях, і при комуністах -- якщо хотіти. А слово "фаєри" невипадково стоїть поруч зі словом "фраєри" - помітно, що ви вчились при всіх і з усіма уживались. ("Якби ми вчились так як треба, той мудрість би була своя"".

"Хлопці, втомившись за вами виправляти кричущі граматичні помилки, хочу сказати, що для початку вивчіть українську мову -- Україні потрібні грамотні борці, а не хулігани з фаєрами. А також і вміння тримати удар -- значить відкрито боротися з чимось чи за щось. Таких і поважають люди..."

Невже Вам ближчий україномовний чужинець, ніж російськомовний патріот? А от чули ми таке, що треба йти вчитись у влад, бо ж ми скоро будемо при владі і нам потрібні професійні менеджери, тільки от ці розмови вже 20 років ідуть, а віз і досі там, і все дякувати тим, хто на початку 90-х почав ліберальні реформи, рухмани одним словом. Вам то що? Усіх вас, дітей 90-х невдовзі попи відспівуватимуть, а молоді тут жити і дітей народжувати, так що не заважайте виборювати їм своє майбутнє. Тоді може і вас поважатимуть.
avatar
9
От шкода, що у пана Василя проявляється ця підступна українська риса, яка коштувала так багато нашій ненці. Отак взяти і обісрати пацанів. Соромно, пане Василю.

Хвалити таку молодь потрібно. Золота молодь. Справжня еліта, а не серуни, що ховаються по кутках і тихцем клянуть владу і всьо на світі у своїх проблемах.

а ви як не українець...(
avatar
10
Да ребятки. С такими друзьями, врагов не надо.
avatar