реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівщина: латвійці придивляються до деревини

Сучасне деревообробне підприємство ТОВ "СіНегрі" на Чернігівщині спеціалізується на виробництві сухих пиломатеріалів, а основними споживачами продукції є країни Азії. Проте зараз підприємство уклало контракт з латвійською компанією на постачання сухої дошки різних розмірів.

За словами директора ТОВ "СіНегрі" Валентина Васька, у цьому році підприємство планує придбати лінію з виробництва зрощеного брусу. Цю продукцію поставлятимуть на зовнішні ринки. А в наступному році планують налагодити випуск крафтового паперу для виробництва паперових стаканів, пакетів тощо. Таким чином буде забезпечено повний цикл переробки залишків та відходів деревини.

Оновлення виробничих потужностей дасть змогу збільшити на 50% обсяги виробництва до 20 млн грн на рік та додатково створити 30 робочих місць. Почала компанія діяти доволі недавно – з 2016 року, а минулого року купила виробничі потужності ТОВ "Брус Майстер" в селі Новий Білоус під Черніговом.

Нещодавно підприємство відвідали голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко разом з латвійською делегацією – радником Посла Латвійської Республіки в Україні Айнарсом Межулісом, головою правління SIA "BIOMIX BALTIKUM" Дайнісом Алєксєєвим та одним із засновників компанії Артемом Захаровим. Очільник області запевнив, що Чернігівщина має великі запаси ділової деревини, і влада сприяє тим, хто вивозить не зрубаний ліс, а готові вироби з нього. Бо закінчений технологічний процес –це податки і робочі місця.
"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, Андрій Прокопенко, вирубка лісів, Україна - Латвія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar