реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Голова Сейму Латвії у Ягідному

В Іванівській громаді побувала делегація Латвійської Республіки на чолі зі спікером Сейму Едвардсом Смілтенсом, у супроводі заступника голови ВРУ Олени Кондратюк. До візиту також доєднався Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява. Прибув і Надзвичайний та Повноважний Посол України в Латвії Олександр Міщенко.

Саме в цій громаді – село Ягідне, у підвалі школи якого російські окупанти тримали 365 місцевих мешканців, як живий щит проти ймовірних обстрілів. Внаслідок знущань кілька селян померли. А підвал школи став символом російському світу, який нам несли агресори.

«Наш народ пишається тим, що допомагає вам як тут, так і створюючи відчуття дому для тисяч ваших співвітчизників на нашій землі, – сказав глава Сейму Латвії Едвардс Смілтенс . – Чернігівщина зробила неймовірне, зупинивши ворога на шляху до столиці, прикривши собою всю Європу. Ви надихаєте своєю мужністю і додаєте її нам».

Делегація з Латвії побувала в уже історичному підвалі, спілкувалася з людьми, які пережили окупацію, та оглянули хід відбудови села – Латвія у Ягідному опікується сімома будинками.

Спікер Сейму Латвії Едвардс Смілтенс для освітніх установ області вручив десять ноутбуків. А від дітей дитячих соціальних закладів, яким допомагає Латвія, отримав малюнки. Адже Латвія вже давно допомагає Чернігівщині – з перших тижнів вторгнення росіян.

«За кілька місяців до повномасштабного вторгнення на Чернігівщині проходив економічний форум з країнами Балтії. Тоді ми спланували багато корисного для нашого регіону та Латвії. Впевнений, що ми не відступимо від цих планів, а лише відтермінуємо їх до часу нашої Перемоги, - зауважив В’ячеслав Чаус. – Сьогодні ж хочу подякувати за всю підтримку, яку надає народ Латвії на всіх фронтах: військовому, економічному, інформаційному. Особливо вдячний за здійснення новорічних дитячих мрій вихованців інтернатних закладів. Це неоціненно».

«Допомога у відновленні, зокрема і Латвії, дуже цінна. Однак, ми маємо зробити все, аби притягнути до відповідальності рф. Нам треба спільні законодавчі ініціативи, аби отримати репарації від країни-агресорки, аби вже зараз заморожені активи російських олігархів стягувати на користь України. І ми над цим спільно працюємо», - підсумувала заступник голови ВРУ Олена Кондратюк.



Теги:широка війна, Чернігівська ОДА, Ягідне, Іванівська громада, Україна - Латвія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar