реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Посол Латвії переконався в ефективності допомоги

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява на Чернігівщині не вперше – цього разу прибув переконатися в корисності латвійської допомоги зраненому російським нападом краю.

Зокрема, завдяки будматеріалам, які надала Латвія, вдасться відремонтувати сім приватних осель у Ягідному. З їх огляду і розпочав свій черговий візит на Чернігівщину Ілгварс Клява.

Ще один об’єкт, на відновлення якого Латвійська Республіка виділила кошти, — приміщення Чернігівського навчально-виробничого підприємства Українського товариства глухих, яке постраждало під час активних бойових дій у березні. Менш ніж за тиждень місцева підрядна організація замінила тут майже 200 квадратних метрів вікон та дверей. Латвійська сторона сама зробила замовлення необхідних конструкцій в українського виробника.

«Ми раді, що встигли до зими забезпечити більш-менш нормальний клімат на підприємстві, щоб люди могли тут працювати. Розглядатимемо й нові проекти з відновлення об’єктів у Чернігівській області, але, мабуть, уже наступного року. Підтримка триватиме. Плануємо залучати не тільки державні кошти, а й приватний капітал. Це хоч і невеликий, але вклад у Перемогу України в цій війні», — сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява.

В обласній військовій адміністрації її начальник В’ячеслав Чаус дякував латвійському народу за допомогу, яку область відчуває в різних напрямках. Обговорили на зустрічі подальші плани співпраці.

До речі, як повідомили в Чернігівській ОВА, один із навчальних закладів області скоро долучиться до різдвяного благодійного проекту Латвії. А ще три навчальні соціальні заклади отримають допомогу від організації «Tavi Draugi».
"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, відбудова Чернігова, Україна - Латвія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar