реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівці відбили атаку російських окупантів

Чернігівські воїни є одними з найсміливіших на фронті Вітчизняної війни з росіянами. В районі Станиці Луганської бійці батальйону «Чернігів» разом з нацгвардійцями та військовиками дали відсіч знахабнілим сепаратистсько-терористичним угрупованням. Про це повідомляє СЗГ УМВС в Чернігівській області.

Незважаючи на перемир’я, 9 січня незаконні збройні формування в районі Станиці Луганської на Луганщині із засідки атакували патруль батальйону Національної гвардії імені Кульчицького. В результаті підступного нападу двоє воїнів загинуло, семеро отримали поранення.

Гвардійці патрулювали розмежувальну лінію, встановлену згідно з Мінськими домовленостям.

Аби дати гідну відсіч окупантам, на підмогу бійцям Національної гвардії прибув батальйон спецпризначення «Чернігів» УМВС України в Чернігівській області та підрозділи Збройних Сил України.

Спільними злагодженими діями в ході бойового зіткнення патріоти добряче пошматували диверсійно-розвідувальну групу ворога і погнали назад на їх позиції. Терористи настільки перелякалися, що сприйняли це як повномасштабний наступ українців.

Як повідомив заступник командира спеціального батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, з ворожого боку до лінії фронту почали стягуватися резерви, розпочався масований обстріл українських позицій зі ствольної артилерії, мінометів, крупнокаліберних кулеметів за систем залпового вогню «Град».

Бій тривав від полудня і майже до третьої дня. З берега Сіверського Дінця, контрольованого терористами ЛНР, російсько-терористичні війська обстріляли також і саму Станицю Луганську. Кілька снарядів серйозно пошкодили дитячу спортивну школу в центрі селища, яка нещодавно була відновлена після попередніх обстрілів.

Віталій Костюченко підкреслив, що у наших земляків вистачає запалу давити окупантів і вдень, і вночі, бойовий дух на висоті, тож у ворога немає жодних шансів.



Теги:терористи, Станиця Луганська, батальйон Чернігів, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar