реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: бійці "Чернігова" відповіли окупантам

У Станиці Луганській чернігівці вогнем у відповідь знищили міномет і автоматичний гранатомет російсько-сепаратистських військ разом із розрахунками.

Як повідомив командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» Віталій Костюченко, сепаратисти не дотримаються перемир’я. Кожної ночі відбувається або боєзіткнення, або обстріл.

Про це повідомляє сайт УМВС України в Чернігівській області.

"Бійці теж відповідають вогнем, щоб ворог не дуже нахабнів. Так, диверсійно-розвідувальна група російсько-терористичних військ підійшла на 100 метрів до позицій батальйону «Чернігів». Сепаратисти сподівалися вибити батальйон з позицій, але наші хлопці дали гідну відсіч ворогу. За оперативною інформацією, в ході бою бійці подавили розрахунки міномета і автоматичного гранатомета, у ворога є вбиті і поранені. У відповідь ворог здійснив масований обстріл позицій батальйону з танку, протитанкових керованих ракет, мінометів, автоматичного гранатомета та крупнокаліберного кулемета. Працював по позиціях і снайпер", - йдеться в офіційному повідомленні.

За характером ведення бою видно, що воюють професійні російські військові, до яких на підмогу кілька днів тому прибули кадирівці.

Загиблих і поранених серед особового складу батальйону «Чернігів» немає, а от в Станиці Луганській вибухом був пошкоджений газопровід.
Незважаючи на обстріли, в Станицю Луганську масово йдуть «туристи» з окупованого Луганська аби закупити провізію, адже розрекламовані московською пропагандою путінські конвої в першу чергу везуть харчі російсько-терористичним військам, а не цивільному населенню. Що ж залишається – реалізовується через мережу супермаркетів, але аж ніяк не роздається безкоштовно.

Віталій Костюченко розповідає, що бійці на передовій забезпечені усім необхідним – і озброєнням, і провізією. Часті гості у чернігівців - волонтери з Коломиї, бо в батальйоні служить багато хлопців з Івано-Франківщини. А ще в батальйоні є свій священик з Київського Михайлівського Золотоверхого собору. З благословення Владики священнослужитель тепер підтримує словом божим українське воїнство на передовій. Він, так би мовити, універсальний солдат – і священик, і психолог в одній особі. Хлопці жартують, що сепаратисти стріляють щодня, незважаючи на свята, наприклад, на Різдво Христове, наших хлопців "вітав" ворожий снайпер. Тож наявність у підрозділі українського священика є дуже важливим фактором, який підтримує високий бойовий дух бійців.

Хлопці лише просять голову Луганської ОДА Геннадія Москаля нарешті вирішити ситуацію з відновленням трансляції українських телеканалів та радіо, бо дотепер в ефірі присутня тільки ворожа пропаганда, повідомляє Високий вал.

Але й тут бійці не сумують - кожен ранок вони починають з державного гімну та транслюють на ворожу територію українські патріотичні пісні.



Теги:Геннадій Москаль, Станиця Луганська, батальйон Чернігів, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar