реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів порахував втрати

172 орендарі міського комунального майна отримають звільнення від сплати оренди на час карантину за рішенням міської влади. Про це повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Щодо сплати єдиного податку, то, як пояснив голова, місто не має повноважень його відміняти. Можливо лише прийняти міську Програму для підтримки підприємців, яка передбачатиме надання компенсації у сумі сплаченого єдиного внеску за період карантину для тих підприємців, які зупинили свою роботу. На нараді у міській раді голова також додав, що можливим є звернення до уряду щодо введення податкових канікул для підприємців, які вимушено закрилися на час карантину.

«При підготовці відповідного звернення необхідно окремим пунктом ввести диференціацію по податку на землю, - каже Владислав Атрошенко. - Крім того, Кабінету міністрів України необхідно внести ряд правок до постанови №215 від 16 березня. Зокрема, у формулювання режиму роботи для окремих суб’єктів підприємницької діяльності. Окремі з них зараз, можливо, й невиправдано змушені бути закритими згідно з цією постановою. Зокрема, підприємці, які мають невеличкі магазини, безпечно могли би працювати через віконце, не впускаючи відвідувачів до приміщень». Фінансове управління Чернігівської міської ради порахувало орієнтовні збитки для бюджету від карантину. Це може бути сума в 210 мільйонів. І це лише, якщо карантин не буде продовжений.

Зокрема, у період з 1 березня по 30 квітня міський бюджет недоотримає по сплаті за землю – 43,6 млн грн, по податку на житлову нерухомість – 3 млн грн. Можливі втрати й по податку на доходи фізичних осіб: тільки у березні очікується ненадходження близько 16 млн грн. Якщо карантин буде продовжений, то загалом за чотири місяці (березень-червень) по ПДФО місто недоотримає 135 млн грн.

"Голос України"



Теги:короновірус, єдиний податок, податкові канікули, карантин, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar