реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів послаблює карантин

Міська комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення відновити роботу дитсадків, початкової школи та дозволила працювати підприємцям на відкритому повітрі. А сесія міської ради закритому на карантин бізнесу встановила нульову ставку єдиного податку на травень.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко сказав: « З огляду на абсолютну недисциплінованість решти суспільства, всі прийняті заходи обмежувального характеру не призводять до зниження кількості хворих. Зменшення захворювань від них є мізерним, а страждають тисячі конкретних підприємців, яким нема за що існувати. Жодного практичного сенсу в цьому нема. За що ми караємо цих підприємців, за що вони терплять? У супермаркетах, за рахунок закриття інших закладів, ще більше зросло скупчення людей, ще збільшується вірогідність передачі інфекції».

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко додав, що рішення приймається поки що на місяць. У разі продовження карантинних заборон на наступній сесії буде прийняте відповідне рішення й на червень. « У нас щомісяця планово проводиться сесія. Ми можемо гарантувати єдине, що пільги будуть на той період, на який підприємці вимушені не працювати. Якщо вони не будуть працювати у травні – звісно ми проголосуємо за пільги на податок на наступний період», - сказав він.

Чернігівська міська рада прийняла звернення до Кабінету Міністрів України щодо розширення переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, та змін до порядку надання допомоги застрахованим особам з Державного бюджету України.



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, короновірус, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar