реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігів: міський голова звітувався вже сьомий раз

Попри війну традицію порушено не було: міський голова Чернігова Владислав Атрошенко в сьомий раз публічно прозвітувався про свою роботу.

Хоча, як сам зізнався, й сумнівався – чи треба цього разу робити звіт, адже місто більше цікавить не розвиток, на що завжди була націлена діяльність команди Атрошенка, а латання дірок, загоєння ран, спричинених блокадою Чернігова.

«Врешті, я вирішив, що правильно буде показати всій громаді результати роботи, незважаючи на наші втрати, і людські, і фінансові. А також розказати, які у нас є плани», — пояснив своє рішення міський голова.

Що ж зроблено для відновлення життя міста? Відновили комунікації, запустили громадський транспорт та очне навчання, відремонтували сотні багатоповерхівок. Міський голова конкретно прозвітував про зроблене в кожному з напрямків. Чернігів закінчує цей фінансовий рік з дефіцитом у бюджеті 400 мільйонів гривень і сотнями мільйонів непланових видатків на ремонт критичної інфраструктури, багатоповерхових будинків, зміцнення обороноздатності, матеріальну підтримку постраждалих чернігівців.

На ремонт понад 800 багатоквартирних будинків з міського бюджету було виділено 200 мільйонів гривень. 104 висоткам був необхідний капітальний ремонт, наразі у 88 роботи вже завершені, у 8 — виконають до кінця листопада, 5 — у грудні, 3 — на початку 2023-го.

94,4 мільйонів гривень спрямували на підвищення обороноздатності міста за рекомендаціями військових фахівців, будівництво фортифікаціних споруд.

У відновлення сфери освіти, 80% будівель закладів якої було пошкоджено під час бойових дій, профінансовано 215 мільйонів гривень, з них 52 мільйони — на ремонт укриттів. Завдяки цьому у місті вдалося запустити роботу 22 шкіл та 14 дитсадків. Ремотні роботи тривають і у решті закладів.

Близько 50 млн грн власних коштів спрямовано було на медичну галузь. Виділялися кошти і на сферу громадських перевезень, ремонт об'єктів критичної інфраструктури, матеріальну підтримку чернігівців, житло яких було пошкоджене під час бойових дій.

Але ремонтні роботи – це не розвиток – з сумом констатував міський голова. І повідомив, що незважаючи на всі складнощі, міська влада ухвалила у співпраці з архітектурною студією «Yakusha» розпочати роботу над написанням стратегії розвитку "Чернігів — стійке місто". Це потрібно перш за все для потенційних інвесторів та донорів, які мають розуміти куди рухається місто.

«Ми працюємо над створенням візії майбутнього міста — розробляємо повну і вичерпну концепцію розвитку «Чернігів – стійке місто», аби мати задекларовані плани міста на майбутнє і рухатися у напрямку їх реалізації, - сказав Владислав Атрошенко. — Мене, як міського голову, хвилює питання горизонту планування на десять і більше років. Зокрема, створення у Чернігові умов для ведення бізнесу, зацікавлення інвесторів розміщувати у нас свої потужності. Адже всі вони порівнюють вигоди і ми на сьогодні програємо західним областям через наше близьке сусідство з країною-агресоркою, складну логістику та втрачені кадри — чимало спеціалістів виїхало з міста з початком великої війни. Також відсутні державні преференції для ведення бізнесу в таких прикордонних регіонах як наш».

Фото прес- служби міської ради.



Теги:відбудова Чернігова, Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar