реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Брижинський знову судиться з міськрадою

Начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, призначений Президентом Володимром Зеленським для вирішення питань оборони і безпеки міста, знову звернувся з позовом до Чернігівської міської ради. Цього разу - про відміну рішення сесії щодо внесення змін до бюджету.

Цим рішенням сесія постановила про виплату по три тисячі гривень працівникам комунальних установ, про виділення коштів військовим частинам. дислокованим у Чернігові, про виплату 10 мільйонів гривень перевізникам, щоб запобігти підвищенню тарифів на проїзд, та про компенсації чернігівцям, чиї квартири постраждали внаслідок російської навали.

Чернігівський окружний суд задовольнив позов Брижинського до міської ради. Рішення відмінене, якщо не буде апеляції. За словами начальника Чернігівської МВА Дмитра Брижинського, суть позову не стосувалася змісту рішення міської ради, тобто ухвалених програм фінансової допомоги чернігівцям, а стосувалася порядку і форми реалізації цього рішення. Йдеться, власне, про те, що рішення щодо зміни бюджету повинен підписувати він особисто.

Нагадаємо, що це вже друга позовна заява до суду від Брижинського. Раніше Чернігівський окружний адміністративний суд вже задовольнив позов Чернігівської МВА в особі її керівника Дмитра Брижинського, визнав незаконним та скасував розпорядження Чернігівської міськради про призупинення повноважень Владислава Атрошенка на посаді міського голови Чернігова, визнав протиправною бездіяльність в.о. міського голови Олександра Ломаки через не оформлене звільнення Атрошенка, а також зобов'язав Ломаку все ж таки звільнити Атрошенка з посади. Хоча в рішенні Яворівського суду Львівської області йшлося про відсторонення Атрошенка від посади терміном на один рік.

Війна триває. Протистояння Брижинського з міською радою триває. Оборона Чернігова зміцнюється...

Василь АВДІЙ

Фото з сайту 0462



Теги:Чернігівська міська рада, оборона Чернігова, команда ЗЕ, Брижинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar