реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Бюджет м. Ніжина на 2013 рік затвердили

28 грудня відбулася чергова 36 сесія Ніжинської міської ради, на яку виносилися бюджет на 2013 рік та багато різних питань, від яких залежить розвиток м. Ніжина.

Депутати Ніжинської міської ради з певними змінами затвердили бюджет, в тій редакції, у який він був запропонований мером м. Ніжина М. Приходьком. Бюджет Ніжинської громади був прийнятий з такими показниками та видатками: податкові надходження становлять 18 965 500 гривень, на діяльність органів місцевого самоврядування спрямовано 6 985 830 гривень, на сферу освіти 6 279 200 гривень, на охорону здоров’я 5 090 200 гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення виділено 2 650 225 гривень, на культуру та мистецтво 7 606 200 гривень та на засоби масової інформації 350 тисяч гривень. У резервний фонд спрямовано 2 млн гривень.

У бюджеті на 2013 рік заплановані дотації та субвенції від обласного бюджету в розмірі 12 млн гривень. В бюджеті 2013 року на 15 % збільшені надходження, ніж в минулому році. Фінансове управління Ніжинської міської ради сформувало бюджет м. Ніжина на 2013 рік у повній відповідності до Бюджетного кодексу України.

Депутати Партії регіонів М. Ступак, А Походня, С. Пархоменко та О. Багнюк хотіли зірвати сесію міської ради, щоб бюджет був не прийнятий, але їм це не вдалося.

Також на сесії Ніжинської міської ради були прийняті всі земельні питання, від яких залежить виготовлення земельновпорячдної документації, що пов’язано з оформленням земельних ділянок.

Остання сесія Ніжинської міської ради пройшла успішно, а головне -- результативно.
Після сесія міської ради мер м. Ніжина М. Приходько підбив підсумок року, а далі поздоровив депутатів міської ради та всіх присутніх з наступаючим Новим роком та Різдвяними святами.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:Багрінцев, міська рада, приходько, Ніжин


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
"податкові надходження становлять 81 965 500 гривень."
Видатки мають дивно мізерні показники: "на сферу освіти 6 279 200 гривень, на охорону здоров’я 5 090 200 гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення виділено 2 650 225 гривень, на культуру та мистецтво 7 606 200 гривень."(всього якихось біля 22 млн. грн. і це при надходженні 82 млн. грн.)

Після цього ствердження автора:
"Депутати Партії регіонів М. Ступак, А Походня, С. Пархоменко та О. Багнюк хотіли зірвати сесію міської ради, щоб бюджет був не прийнятий, але їм це не вдалося" здається ще більш дивним і абсурдним! І це при тому що фракція БЮТ, абсолютна більшість НУ-НС і КПУшніки за Держбюджет-2013 не голосували у ВРУ.
avatar
2
Те що Соломаха називає абсурдним, насправді нічого абсурдного не має! Податкові надходження становлять 81 965 500 гривень є справді такими, але їх ще необхідно зібрати й спрямувати до бюджету, а в цьому теж є свої нюанси тому, що ті кошти, які збирає будь яка грамада вони йдуть до держвного бюджету й не справедливо переросподіляються потім областю, тому показники такі, але два рази в рік бюджет буде переглядатися міською радою, така практика існує навіть у Верховній Раді України. Абсурду не має ніякого!
avatar
3
До відома хочу сказати, що всі надходження у будь якому бюджеті, в тому числі в бюджеті громади є на точними, а плановими! Всі кошти, які громада збирає, кожна громада їх віддає в центер до державного бюджету, у столиці ділять кошти заробленні громадами й спрямовують їх на область, а область спрямовує певний розмір цих коштів на громади, в тому обсязі в яких область буде вважати запотрібне це залежить від ставлення керівництва області до кожної громади! Все так відбувається тому, що в Україні надмірна централізація влади, відсутня самостійність та автономія громад по причині того, що в державі чомусь не хочуть проводити реформу місцевого самоврядування!
avatar
4
Депутати Партії регіонів М. Ступак, А Походня, С. Пархоменко та О. Багнюк хотіли й справді зірвати сесію міської ради, щоб бюджет був не прийнятий, але їм це не вдалося на щастя". Під час прийняття бюджету, ці вище названі депутати викрикували, що бюджет не прийнято хоча голосів для затвердження вистачало, по цій причині три рази бюджет переголосовували! Депутати Партії регіонів М. Ступак, А Походня, С. Пархоменко та О. Багнюк не думають та не дбають про громаду тому, що діють за принципом чим гірше тим краще для м. Ніжина!
avatar
5
Абсурдність це не мій стиль життя! Для депутати Партії регіонів М. Ступака, А Походні, С. Пархоменка та О. Багнюка абсурдність це стиль життя!
avatar
6
Тут щось не так. Мова ж іде про наповнення податками міського бюджету. Відомо що такі покривають лише третину, решта це дотації та субвенції з держбюджету.
Для порівняння: бюджет Ніжинського району покривається власними надходженнями % на 10-15.
Але навіть якби усі податки спрямовувалися до місцевих міського і районного бюджетів, коштів би все одно не вистачило. І це за дуже скромних апетитів соцільної сфери!
Один з виходів - перехід на облік ресурсів за місцем їх виникнення.
avatar
7
Панове, згідно ЗУ "Про Держбіджет України 2013 року"(додаток №6) розрахунковий обсяг доходів, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів (тис. грн.), для бюджету м.Ніжина спланований у сумі 61 012,5 тис. грн. Ще 59 540,6 тис. грн. - дотація вирівнювання з державного бюджету до бюджету м.Ніжина.
Сумніваюсь, що ніжинські депутати прийняли інші, ніж спущені згори, контрольні цифри.
avatar