реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Без мільйонів - зате з землею

Без мільйонерів, але з великою кількістю землі — такий результат моніторингу е-декларацій депутатів Кіптівської ОТГ, проведений ГО “Агенція міських ініціатив”.

Заробили менше прожиткового мінімуму

Дохід менше прожиткового мінімуму задекларувала представниця партії “Укроп” Наталія Гаммер (тимчасово не працює) — 1166 грн. Натомість депутатка задекларувала 4,8 га землі у власності.

На жаль, вказаний контактний номер депутатки виявився неправильним, тому нам так і не вдалося з нею поспілкуватися. Людина, яка відповідала за цим контактним номером зазначила: “Ви вже не перші, хто мені телефонує, як депутату. Але мій номер внесли випадково і до сих пір виправити не можуть”.

Представник партії “Наш край” Олександр Матюшко задекларував всього 2,7 тис грн доходу за минулий рік. В декларації значиться, що депутат тимчасово безробітний.

З депутатом нам також не вдалося поспілкуватись, адже його контактний номер телефону був недоступний.

Найбагатші депутати

Найбільший дохід серед депутатського корпусу у директора Новошляхівської школи Миколи Білогруд (самовисуванець) - 172 тис грн. Також депутат задекларував у власності HYUNDAJ ACCENT 2010, придбаний в 2010 році, HYUNDAJ ACCENT 2008 року, Луаз 969м1991 року та Нива ВАЗ 2121 1992 року. До речі, HYUNDAJ ACCENT 2008 року депутат придбав в 2017 році за 49 тис грн. Хоча ринкова ціна авто 6,2 тис дол.

Секретар Кіптівської сільської ради Віта Кучма (ПП “Наш край”) задекларувала 167,9 тис грн. Має у власності будинок 102 кв. м та у власності членів родини 6,6 га землі.

Директор філії ПП “Чайка” Оксана Какало (самовисуванець) задекларувала майже 140 тис грн.

Найбільші землевласники — представники ПП “Наш край” та самовисуванець

Представник ПП “Наш край” Сергій Юрченко (лісник) задекларував у власності 13 га землі, у власності його родини - 4,6 га землі. Також депутат розміщує на банківських рахунках майже 100 тис грн. Його річний дохід за минулий рік склав 51 тис грн, у членів його родини - 242 тис грн.

“Так, це паї, які залишились у спадок від батька та матері. Землю здаю в оренду,” — розповідає депутат.

Друге місце посідає самовисуванка Ганна Кремчанін, що працює в цій же сільській раді. Вона задекларувала 10 га землі, у її членів родини майже 40 га землі.

“Це паї мої, батькові, матері. Частиною землі користуємось, частиною - ні, частину здаємо в оренду”, — розказала депутатка.

У власності керуючого Козелецького відділення ТОВ “Егрес-Агро” Григорія Бриля (ПП “Наш край”) знаходиться 8,8 га землі. Окрім цього, має житловий будинок, дві одиниці сільськогосподарські техніки та дохід 57 тис грн.

“Це паї у спадок. Частину здаю в оренду, частину самостійно обробляю”, — говорить депутат.

Депутати без житла

Варто відзначити, що найбільш поширеною помилкою серед депутатів різних ОТГ є відсутність інформації у графі нерухомість. Не стала винятком і Кіптівська сільська рада, де лише одна депутатка не задекларували свої квадратні метри, це представниця ВО “Батьківщина” Оксана Шевченко (молодша медична сестра). Депутатка в своїй декларації вказала тільки свій дохід — 84,1 тис грн.

Слід зазначити, що за правилами подання е-декларації необхідно вказувати все майно, яке є не тільки на праві власності, але й у користуванні. Тобто всі депутати, які не вказали житло, але не живуть на вулиці — зробили помилки. З правилами подання можна ознайомитись на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Відповідальні депутати

Особливістю Кіптівської сільської ради є максимальна відповідальність представників депутатського корпусу.

З 22 депутатів маємо 100% декларацій, з яких майже всі заповнені правильно, за виключенням мінімальних помилок, як то не вказане житло. Окрім того, представники Кіптівської сільської ради без проблем надали контакти всіх депутатів, у відповідь на запит представників ГО “Агенція міських ініціатив” .


ГО “Агенція міських ініціатив”



Теги:декларації депутатів, ОТГ, Кіпті


Читайте також



Коментарі (0)
avatar