реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Громади – з фельдшерами

Доки не було децентралізації, місцева влада все проводила «оптимізацію» сільської медицини, називаючи так банальне закриття лікарень і ФАПів. Коли ж утворено об’єднані територіальні громади – почався зворотній процес: громади скрізь відновлюють фельдшерсько- акушерські пункти.

Ось і у Кіптях – центрі однойменної ОТГ завершується ремонт ФАПу. Відтепер нова покрівля даху приміщення, яке в центрі села, привертає увагу не тільки місцевих селян, але й проїжджих із Чемера, сільська рада якого не захотіла свого часу доєднатися до Кіптівської ОТГ. Минулого року підведено комунікації, зроблено капітальний ремонт приміщення, обладнано кабінети, придбано новенький автомобіль та добудовано комфортне житло для сімейного лікаря. Зараз завершують зовнішні роботи і восени, чи й раніше, ФАП прийме перших пацієнтів.

Цієї осені у п’яти селах Чернігівського району ФАПи відновлять роботу завдяки приходу молодих спеціалістів. А місцева влада у Боромиках, Жавинці, Пакулі, Клочкові та Шестовиці зробила все, щоб приміщення медичних закладів були в належному стані.
"Голос України"



Теги:сільська медицина, ОТГ, Кіпті, ФАПи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar