реклама партнерів:
Головна › Новини › Подорожі

Америка вимагає від України годувати світ

США, стурбовані планами України офіційно обмежити зерновий експорт, закликають команду Віктора Януковича зняти фактичну блокаду на продаж українського збіжжя за кордон, яка вже, на їхню думку, існує.
Про те занепокоєння йдеться у відкритому листі Американської торгівельної палати та Американсько-української бізнес-ради (USUBC) українській владі. Про це повідомляє сайт радіо Бі-Бі-Сі BBC Ukrainian

На думку Американської торгівельної палати та Американсько-української бізнес-ради, Україна таким чином намагається втримати низькі ціни на хліб. Для здешевлення хліба є інші рецепти.
"В умовах подорожчання зерна на світовому ринку цей шлях є хибним. Замість нього слід було б надати субсидії нужденним", - вважають автори листа, запевняючи український уряд у готовності до співпраці заради термінового вирішення тієї проблеми та ухвалення прийнятного рішення.

"Україна йде точно за сценарiєм 2006-2007 рокiв. Люди, якi керували процесом, нiчого не навчилися. За розрахунками Свiтового банку, тодi українськi сiльгоспвиробники втратили 12 млрд грн, або $2,4 млрд, а Україна нажила мiжнародний скандал", - сказав голова Української зернової асоціації.

Президент Віктор Янукович спрогнозував незначене подорожчання хліба. Знаючи як подешевшав газ, чекаємо такого ж "дешевого" хліба. І американці тут ні до чого.




Теги:США, ціна на хліб, зернова криза, експорт зерна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar