реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Александрійський патріархат: росіяни будуть покарані

Александрійський Патріархат 12 січня після завершення робочих засідань Cиноду видав заяву "Про аморальне вторгнення Російської Церкви в Африку".
Джерело: orthodoxtimes.com
У заяві наголошується: "За останні два роки, завдяки визнанню Александрійським Патріархом Феодором автокефалії Православної Церкви України, ми раптово зіткнулися з аморальною поведінкою і вторгненням Російської Церкви на нашу канонічну територію із застосуванням неканонічних та непристойних методів, що порушують церковні практики та традиції, які поважали до того часу всі попередники Патріарха Кирила".

В Александрійському Патріархаті наголосили, що Московський Патріархат "прийняв в свою юрисдикцію" низку кліриків Александрійського Патріархату в помсту і для шантажу.

У Патріархаті нагадали, що створення Росією "екзархату" в межах юрисдикції Александрійського Патріархату є неканонічним і заяви з цього приводу на користь російської сторони робили священнослужителі, які або самоусунулися, або є невідомого походження, які вважають себе православними, але ніколи не належали до Александрійського Патріархату.

У Заяві Александрійський Патріархат назвав дії РПЦ "спробою змінити православну еклезіологію зі злобних причин, заражених вірусом етноцентризму, засудженого Синодом 1872 року".

В Александрійському Патріархаті наголосили, що в цих рішеннях Російського Патріархату навіть йдеться про "параметри неоколоніалізму" та "претензії на світове панування", які не узгоджуються з православною традицією.

Александрійський Патріархат вирішив надіслати патріарші листи як Вселенському Патріархату, так і місцевій Церкві, в яких пояснюватимуть неправомірні дії Російської Церкви. У цих листах також йтиметься про церковні покарання, які застосовуються до правопорушників у таких випадках.
РІСУ



Теги:гібридна війна, Александрійський патріархат, московський патріархат, фсб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar