реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Актори постраждали за акцію підприємців

Акторів Чернігівського обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка, які брали участь у вчорашньому театралізованому мітингу Всеукраїнської громадської акції «Вперед», попередили про неприпустимість участі в акціях протесту, - про це повідомила Олена Варнакова, голова Чернігівської профспілки підприємців.

«Вчора в рамках підготовки до Весняного маршу протесту, який відбудеться 19 травня в Києві, ми проводили театралізовану ходу проти антинародних реформ уряду. У ході брали участь артисти Чернігівського обласного музично-драматичного театру

Сьогодні, 13 травня цих людей викликали в управління культури Чернігівської обласної державної адміністрації. Начальник управління культури Сергій Моїсеєнко попередив їх, що якщо вони ще раз візьмуть участь у будь-яких акціях проти влади, їх змусять звільнитися», - розповіла Олена Варнакова.

Відзначимо, зазначені актори є членами Чернігівського міського профспілки «Ніка». «Отримавши сигнал про тиск влади, ми офіційно зробили заяву про те, що у випадку продовження тиску на активістів «Вперед», профспілки будуть пікетувати облдержадміністрацію і почнуть збір підписів за відставку губернатора», - повідомила Олена Варнакова.

«Люди впевнені, що це - помста губернатора за вчорашню акцію протесту», - сказала профспілковий діяч. - Жодну свою людину ми не дамо в образу нікому», - підкреслила вона, відзначивши, що свою громадянську позицію артисти висловлювали в неробочий час.

Олена Варнакова також повідомила, що адміністративний тиск здійснюється і на перевізників, які приєдналися до Всеукраїнської громадської акції «Вперед». Зокрема, в Києві, на станції метро «Чернігівська» була зупинена низка автобусів, висаджені пасажири, у водіїв забрали документи, телефони, до них не допускали адвокатів, навіть «Швидку допомогу» не хотіли допускати до людини, якій стало погано. Один з автобусів поставлено на штрафмайданчик. В даний час в прокуратуру передано заяву про неправомірні дії міліції.

«Чим більше вони будуть тиснути, тим більше вони провокуватимуть людей на протести. Якщо людям не дадуть доїхати до Києва 19 травня, ми прийдемо пішки. Таке рішення ми прийняли вчора у себе в Чернігові, таке ж рішення прийняте сьогодні на мітингу в Хмельницькому», - заявила Олена Варнакова.

Нагадаємо, 12 травня в Чернігові і 10 інших містах України відбулися мітинги на підтримку Всеукраїнської громадянської акції «Вперед». Мітингувальники протестують проти соціально-економічної політики уряду і виступають за прийняття «Народної реформи» - пакету законопроектів, підготовленого з ініціативи народного депутата Наталії Королевської. 14 травня акція протесту пройде у Києві, 15 - травня - у Київській області, 16 травня - містах західних областей України та Кривому Розі. 19 травня в Києві, біля Верховної Ради, пройде загальний Весняний марш протесту.Високий Вал




Теги:день гніву, профспілки, перевізники, пікети, азаровщина, підприємці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar